
Citrónovo-horčicová marináda s medom a cesnakom, pečené a dusené kuracie krídla
Chcela som trošku inú marinádu, než klasickú grilovaciu červenú. Ako prvé som zvolila citrón a...

Bravčová krkovička marinovaná v čiernom cesnaku
Kúpil som čierny cesnak, tak som si skúšal z neho urobiť niečo dobré.

Grilované kuracie prsia s bazalkou
Jednoduché, rýchle a hlavne ľahké a chutné jedlo. Kuracie mäso obsahuje približne 18% plnohodnotných bielkovín...

Trojuholníky z Bebe keksov
Patrí medzi moje najlepšie zákusky, ktorých sa neviem ojesť... Viem, že takýchto receptov...

Placky se sýrem a kysaným zelím
Nastrouhané uvařené a oloupané brambory smícháme s nakrájeným zelím, s drobně nakrájenou klobásou, nastrouhaným...

Hujojoška
V diskusii pod jedným z mojich receptov som našla inšpiratívnu inováciu, má pochádzať od jedného Chorváta....

Malinový cheesecake
Podrvíme maslové sušienky a zmiešame ich s roztopeným maslom a mliekom. Sušienkovú hmotu natlačíme na dno...

Čerešňová bublanina s pridaním pudingu
Teraz je obdobie na bublaniny. Už som ich viackrát piekla, ale s pridaním pudingu do cesta, takú som robila po prvýkrát....

Plnený chlebík
Z chleba vykrojíme stred a kôrku opečeme na oleji. Medzitým namažeme stred paštékou. Vajíčka...

Kuracie prsia so sušenými rajčinami a zeleninou
Recept vznikutý na tradičnej kombinácií čo chladnička dala :-D

Zázvorovo-medové bravčové karé na zelenine
Tento tradičný taliansky recept som videla vo variacom seriáli Dvaja Hladní Taliani , v časti Lokálpatriotizmus,...

Opekance Amálka
Teraz je ich čas a preto ich sem pridávam. Neviem prečo Amálka. Možno preto, lebo sú naozaj ľahučké a jemné, ako víla....

Orechovo-karamelový koláč
Podarilo sa mi kúpiť dostatočné množstvo orechov a nevedela som im odolať a neodskúšať či budú dobré...

Cesnakový uzol so šunkovo-nivovým šalátom
Do deci teplej vody dáme droždie a 1 čl cukru. Do misky nasypeme múku, pridáme...

Domáci Marshmallow
Všimla som si, ze nase cukrarky na Vareche maju občas tazkosti dostat BIELE cukriky, z...

Piškótové rezy tvarohovo-jahodové so šľahačkou
Na predĺžený víkend som upiekla veľmi chutné, šťavnaté tvarohové rezy s jahodami a šľahačkou.

Makové rezy s ovocím
Jednoduchý šťavnatý a chutný zákusok, ktorému nik neodolá. Rýchla príprava a nenáočnosť, čo sa...

Bravčový bôčik podľa MMJ
Ak neviete čo to je, tak vás uvediem do obrazu Môj Mlsný Jazyk. Tento...

Tri z jedného kysnutého
Dlho som prehovaral babicku aby sme skusili recept na kysnute cesto od @sovka62... ked sa vydaril a...

Odrezky z hovädzieho mäsa na hrášku a šampiňónoch
Odkladám odrezky z hovädzieho mäsa a tento receptík dokazuje, že aj z odrezkov sa pridaním iných...

Syrovo-cesnakový chlieb
Stačí trocha múky, syra a strúčik cesnaku, aby ste pripravili túto skvelú pochúťku. Ideálne...

Obrátený jablkový zákusok s karamelovou šľahačkou
Jablká dozrievajú a tak vám ponúkam obľúbený obrátený zákusok, ale trocha inak. Výborné pohostenie na...

Nátierka z červenej repy
Uvarené vajíčka a uvarenú červenú repu nastrúhame na jemno.

Vlčnovské vdolečky I.
Konečně si ke mně našel cestu dobrý recept na vdolečky. Na Slovácku sa bez vdolečkú neobejde nic....

Jelenie ragú
Dostalo sa ku mne nejaké jelenie mäso, tak som sa z neho (okrem iného) pokúsil urobiť...

Škoricový pletenec
Cesto: Do vlažného mlieko som naliala roztopené maslo. Pridala som vajce, cukor a vanilkový cukor....

Sacherove rezy
Recept mi poslala moja priateľka Erika z FB ešte pred Vianocami a až teraz som sa rozhodla...

Šalát z červenej repy podľa Mareka Jastrába
Kto chce zdravo žiť, musí sa rovnako aj stravovať. Jeden zdravý recept nám v našom...

Medailóniky z bravčovej panenky s parmezánom
S týmto jemným druhom bravčového mäsa pracujem zásadne v „rukavičkách“. Spravidla ho používam, keď „hádžem ramená“ pred vzácnejšími návštevami a chcem im pripraviť rýchlu „minútku“, než sa usadia a vypijú uvítací slovenský mok....

Štrúdľa s piškótami, jablkom a pudingom
Videorecept som videl na facebooku, vyskúšal som ho a je naozaj dobrý....

Tradičné zemiakové lokše
Ak ste sa pustili do pečenia svätomartinskej husi, budete k nej potrebovať aj zemiakové lokše...

Pomalé ragú z diviaka s gnocchi
Pomalé ragú sa robí veľmi pomaly :-) pri nízkej teplote 4 až 5 hodín. K ragú...