Foto: ancicka
Takúto tortu som robila už niekoľko krát. Je veľmi dobrá a je to rýchlovka.
príprava
Suroviny
200 g 1 a 1/2,balíka, |
|
250 g , 1 a 1/2,balíka, |
|
250 g , 2 ks |
|
3 PL |
|
2 ks |
|
(alebo ľubovôle),(čerstve jahody) |
|
1/2 l |
|
2 ks, pochúťková |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny...
-
2
Tvaroh vymiešame s vanilkov, 3 PL pr.cukor a pochuťkovou smotanou ,zabudla som ju priložiť na fotku!.(Kto chce sladšie,môže pridať cukor.)Vyšľaháme šľaháčku a odložíme z nej na ozdobu( asi 1/3).Zbytok pridáme do tvarohovo-smotanovej zmäsi. Ja používam túto šľahačku.Veľmi dobre sa s ňov pracuje a aj ozdoba na koláčoch drží.
-
3
Okolo tortovej formy uložíme piškoty dlhé a na dno okruhle.Na to šľahačku ,piškoty a kompot. Piškoty polejeme šťavov.Opakujeme asi 3x. Môže sa použiť rôzné ovocie.Vlete aj čerstve.
-
4
Táto bola pre vnúčika...ani som nestihla odfotiť v reze.Kým som sa spämetala,tak bolo po nej.
-
5
Táto pre susedku ...a ešte aj iné...
Diskusia k receptu