Ostalo mi maku ešte od vianoc tak som upiekla makový koláčik. A bol naozaj vynikajúci.
20 minút
príprava
príprava
20 minút
na 220 °C
na 220 °C
Suroviny
| 1 hrnček |
|
| 2 hrnčeky |
|
| 2 hrnčeky |
|
| 1 hrnček |
|
| 3 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 hrnček |
|
| 1 ks |
|
| 2 ks |
|
| 1 ks do šľahačky |
|
| 1 ks |
|
| strúhaná na posypanie |
|
Postup
-
1
Vymiešame vajcia s cukrom, postupne primiešame olej, mlieko, mak, múku a prášok do pečiva. Zmes nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na vrch naukladáme čučoriedky a dáme piecť do vyhriatej rúry 20 min na 220 stupňov. Upečený a vychladnutý koláč natrieme ríbezľovým lekvárom na dáme šľahačku, ktorú sme si pripravili podľa návodu. Do nej z ľahka primiešame kyslú smotanu a vanilínový cukor. Koláč ozdobíme strúhanou čokoládou.









Diskusia k receptu