Foto: zlatulik3
Pečenú hus miluje cela moja rodina a robievame ju spolu s manželom pri slávnostných príležitostiach...
6-8
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
210 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Hus som den dopredu naporcovala a namočila do mlieka na noc.
- 2
Hus z mlieka vyberieme,osolime a dame do liatinoveho pekača,pridame vodu,olej,zakryjeme a vložime do rozohriatej rury cca 200 °....Každu hodinu pozerame a otačame..Pečieme asi 3-4 hodiny,podla velkosti husy.. Pol hodinu pred koncom pridame na 250° a pečieme do zlatista..
- 3
Kapustu očistime,nastruhame a vložime do hrnca,pridame vodu,cukror,sol ,korenie a rascu,pomiešame a nechame chvilu variť.Potom zakryjeme a dusime asi 15-20 minut..dochutime octom..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale ako inspiracia k nasim bliziacim sa hodom sa hodi.
Syn Martin,nevesta a vnuk oslavujú naraz. Založili "husaciu tradíciu ".Nakoľko sme veľká rodina robia husy hneď dve. Jedna sa musí teda robiť u nás. A robí je inak a to pekne dlho. Prišiel si ju "naložiť" A robila sa u nás 14 hodín pri 80 st. Potom si ju zobral a doma ešte obe spolu s gaštanovou plnkou zapekal do chrumkava. Ja som prispela parenými knedľami podľa @pusta , pridali dusenú kapustičku a potom naraz všetka vrava utíchla....labúžo :-)