Foto: skatulka
Aj keď v záhrade ešte nie je cuketová sezóna, neodolala som a kúpila som si ju v obchode. Okrem iného, som sa rozhodla z Zobraziť celý popisAj keď v záhrade ešte nie je cuketová sezóna, neodolala som a kúpila som si ju v obchode. Okrem iného, som sa rozhodla z nej pripraviť tieto chrumkavé cuketové krekry.
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Múku zmiešame s práškom do pečiva, maslom, cesnakom a soľou. Pridáme aj cuketu, ktorú sme si nastrúhali na jemnom strúhadle a trochu zbavili štavy. Všetko zmiesime, pokiaľ je potrebné môžeme pridať aj zvyšnú šťavu z cukety.
-
2
Cesto necháme v chladničke odležať asi pol hodiny.
- 3
Keď je cesto odležané, rozvaľkáme ho na pomúčenej doske na hrúbku 1/2 cm a krájame z neho takéto trojuholníčky, alebo tyčinky.
- 4
Môžeme potrieť vajíčkom a posypať ľanovými semienkami.
- 5
Pečieme na 220 °C a asi 10 minút. Z tejto dávky vyšli 2 plechy trojuholíčkov.
- 3
Jasné, môže byť aj iná múka, podľa preferencií :)
Určite, dochutiť sa to ešte dá všeličím, viem si predstaviť napr. aj nejaký syr.
na plechu :-) 15 min v rure , finito :-)
to máš pravdu, sprav si hneď dupl dávku, ja idem zarobiť na ďaľšiu várku, pustili sme sa do nich ako kobylky.
Máš ich krásne :)
Moc se ti povedly, zajímavý recept, který použiju až bude domácí cukína. @Skatulka díky za fajn receptík!
teraz som vybrala tretí plech, prvá várka len sa tak zaprášilo :-)
zdali sa mi povedomé, a sú to ony. Mala som cukinu, tak som piekla. Použila som cícerovú a špaldovú celozrnnú hladkú + tunajšia rúra mi viac pripeká, preto sú to také indiánky:-D chuťovo vynikajúce, bude opakovačka určite.