Zapekaná špargľa

ferno - fotkaferno, 17. mája 2018
Zapekaná špargľa
Foto: ferno

Jednoduchý recept, kde sa asi nedá nič pokaziť :-)

20 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Konce špargle odkrojíme, asi 3 cm. Špargľu ošúpeme, obalíme šunkou a poukladáme do zapekacej misy. Posolíme, poprášime štipkou kurkumy a posypeme nastrúhaným syrom. Zalejeme smotanou.

  2. 2

    Zapekáme v rúre pri 200 °C asi 20 min.

  3. 3

    Podávame s varenými zemiakmi.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
dakujem za pochvalu.
ja mam rad aj bielu aj zelenu.zelena ma tu vyhodu,ze sa nemusi supat.co nemam rad na bielej,ked je velmi tenka.
sparglu som si oblubil v nemecku este asi pred 15-timi rokmi.a kazdy rok cakam na sparglovu sezonu.
robievam ju na 3 sposoby + kremovu polievku.jeden je tento,druhy som sem pridaval pred par rokmi a treti je klasika s holandskou omackou
@Haji (17.5.2018 20:22)
Tiež som špargľu prvý krát jedna ako stará koza v Rakúsku, tam sa od mája všetci rochnili v špargli a vymýšľali na aký spôsob ešte - len na sladko nie. Majú tam odrodu špargle takú hrubú, ako poriadna mrkva, to som kukala ako puk. Až tam som jej prišla na chuť.
Ja som teraz na Slovensku a u nás v Kaufe je biela špargľa zo Záhoria za cca 1,5 eur 500g a je veľmi dobrá. Zelená je drahšia, a fialovú som tam ani nevidela.
@Haji (17.5.2018 19:47)

Zelená je vynikajúca, a fialová ešte lepšia - a netreba ich lúpať. Aj biela, keď je tenká, sa dá zjesť surová, tohto roku je u nás mimoriadne dobrá, krehká, šťavnatá, nedrevnatá.
1x haji