Pinquick rezy

tori111222 - fotkatori111222, 17. februára 2013

tento zákusok pripravujem na väčšinou na narodeniny. Nie je presladený a po grilovanom jedle dobre padne...

Suroviny

Cesto:
3 ks
75 g
80 g
1 PL
1/2 bal.
1 PL
Krém:
500 ml
300 ml
10 g
poleva čokoládová:
100 ml
80 g
250 g

Postup

  1. 1

    PRV, než začneme cesto, namočíme si želatínu do300 ml teplého mlieka, aby sa nám dobre spustila a neboli v nej hrčky. Trvá to asi 2 hodiny, toto je do krému. Občas ju prihrejem, a miešam, skôr sa roztopí..........Rozpis cesta je na jeden plát, treba upiecť dva pláty ! Cesto: Bielka vyšľaháme s polovicou cukru. Žĺtka vymiešame s cukrom a vodou do penista. Postupne pridáme múku s kakaom a práškom do pečiva., pridáme sneh a spolu premiešame.. Pečiemena plechu, na pomastenom a pomúčenom papieri 180° 15 minút.. Treba pozrieť špajdľou, či je upečené. Upečieme takto dva pláty.

  2. 2

    Krém::: Smotanu vyšľaháme a zapracujeme do nej roztopenú, vychladnutú želatínu. Ja používam PROFI - creme patisserie - asi som to napísala zle, ospravedlňujem sa. Je to tá 1 litrová smotana. Hotový krém - polovicu z neho - natrieme na jeden plát.

    Pinquick rezy - obrázok 2
  3. 3

    Všetky prísady na čokoládovú polevu dáme roztopiť nad parou, nevariť.Väčšiu časť polevy nalejeme na krém a dáme stuhnúť do chladu na pol hodiny. Vyberieme z chladu a natrieme druhú polovicu krému.. Na to dáme druhý plát, mierne pritlačíme, aby sa to vyrovnalo. Na vrch nalejeme zvyšnú polevu, ozdobíme šľahačkou, podľa fantázie.. Ja som nestihla, lebo som mala nedočkavcov pri sebe.. Zjedli to aj bez šľahačky.. Nevadilo to, lebo krém je veľa. Prajem Vám dobrú chuť ! Ospravedlňujem sa za fotky, no nestíhala som fotiť.. ;D))

    Pinquick rezy - obrázok 3

Diskusia k receptu

tori111222
áno, je to na jeden plát.. opravím to, ak sa mi to bude dať.. ďakujem
cesminaz
"Boze" jeden zakusok lepsi nez druhy! ajasa prave teraz snazim zhodit zopar kil :-(((( ukladam do kk na neskor
stacy77777
veru vyzerá super,len kedy to všetko postíhať upiecť a uvariť,toľko dobrých receptov
tori111222
cesminaz - skutočne ma to mrzí.. ;o(((
stacy77777, -
matilda256,
elisticka,... ja e naozaj dobrý a nie je taký presladený.. tak akurát...
evanaaa
Veru, aj by som si dala, mám chuť na niečo krémové. @tori111222 , ako dlho ti tá litrová smotana vydrží, ak ju celú nespotrebuješ? Škoda, že je len veľká, mohla by byť ja 250 ml.
tori111222
evanaaa -- priznávam:::na Vianoce som robila venčeky a použila som polovicu tejto smotany, nebola celkom otvorená, len trochu špic som zostrihla.. potom som na ňu zabudla, založila som ju mliekom, bola som v nemocnici a tam ma napadlo, že mám smotanu.. a tak keď som prišla domov som robila.. takže celý mesiac, bola len trošku pootvorená, a celkom sladká.. ako vidieť na obrázku držala sa statočne do príchodu mojich detí... ;D))
staja
@tori111222 , ja som ju rada používala, ale ten 1 liter je veľa, lebo striedam koláče kysnuté a zákusky, aj také jednoduchšie bez plnky. A kým prišla opäť na rad smotana a chcela som z nej zobrať, zvyčajne sa mi pokazila. Možno som mala tiež len tak jemne otvoriť. Máš to vyskúšané?
tori111222
staja:: ja ju vždy otvorím na rohu, ale iba kúsok, odspodu .. neodstrihnem celý roh, aby som mohla zahnúť a to otvorené je zospodu. takže ani nevidieť, že je otvorená, dúfam, že som to opísala dobre, nabudúce odfotím, kde otváram, a keď ju zahnem, tak sa ten otvor zakryje a nedostane sa tam vzduch.. od Vianoc mi vydržala jeden a pol mesiaca.. bola dobrá, sladká a ušľahala som ju pekne...
tori111222
nie odpsodu, ale pod rohom, kde sa otvára.. neodstrihnem úplne roh, ale iba roh odspodu narežem.. zle som sa vyjadrila, pardón..

Zaujímavé video z archívu TV Varecha