Tekvicové krupoto s mozzarellou a paradajkami

Eva a Marek Kormanovičovci
majitelia reštaurácie Quo Vadis v Nitre, 7. novembra 2016
Tekvicové krupoto s mozzarellou a paradajkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Každé ročné obdobie motivuje šéfkuchára preniesť „sezónu“ na tanier. Jeseň je však u mňa jednotkou. V záhradách, sadoch a lesoch sa toho nájde veľa, čo sa s trochou fantázie dá premeniť na výnimočné jedlo.

4
porcie
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g (stredne veľké)
1 ks (stredne veľká)
200 g
12 ks
100 g
100 g
200 ml
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Prepláchnuté krúpy uvaríme v slanej vode. Tekvicu zbavíme jadierok, neošúpanú nakrájame na malé kocky a dusíme domäkka. Rozmixujeme ponorným mixérom.

  2. 2

    Do hrnca alebo na väčšiu panvicu dáme uvarené krúpy, postupne pridávame tekvicové pyré a zeleninový vývar a dochutíme soľou a korením. Nakoniec pridáme na kocky nakrájané maslo a strúhaný parmezán a miešame, až kým sa nespraví krémové krupoto.

  3. 3

    Vo fritéze alebo v menšom hrnčeku pripravíme fritované cherry paradajky. Krupoto posypeme na kocky nakrájanou mozzarellou, slnečnicovými jadierkami, fritovanými cherry paradajkami a pokvapkáme tekvicovým olejom.

Diskusia k receptu

ilusa
mne sa tento recept velmi paci,ale svoj hokkaido som uz minula,takze kupim,vyskusam
haji
Bezva kombinace, krásné foto!
kukulienka71
na tanieri to jedlo vyzerá veľmi dobre, rada ho ochutnám. Pekne spracovaný recept, sympatický úvod :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia