Tekvicové krupoto s mozzarellou a paradajkami
majitelia reštaurácie Quo Vadis v Nitre, 7. novembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Každé ročné obdobie motivuje šéfkuchára preniesť „sezónu“ na tanier. Jeseň je však u mňa jednotkou. V záhradách, sadoch a lesoch sa toho nájde veľa, čo sa s trochou fantázie dá premeniť na výnimočné jedlo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prepláchnuté krúpy uvaríme v slanej vode. Tekvicu zbavíme jadierok, neošúpanú nakrájame na malé kocky a dusíme domäkka. Rozmixujeme ponorným mixérom.
- 2
Do hrnca alebo na väčšiu panvicu dáme uvarené krúpy, postupne pridávame tekvicové pyré a zeleninový vývar a dochutíme soľou a korením. Nakoniec pridáme na kocky nakrájané maslo a strúhaný parmezán a miešame, až kým sa nespraví krémové krupoto.
- 3
Vo fritéze alebo v menšom hrnčeku pripravíme fritované cherry paradajky. Krupoto posypeme na kocky nakrájanou mozzarellou, slnečnicovými jadierkami, fritovanými cherry paradajkami a pokvapkáme tekvicovým olejom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu