
Veľkonočný zajačik bez lepku
Viete, prečo je zajac symbolom Veľkej noci? Veľkonočné sviatky sú sviatkami ukončenia zimy a oslavy nového života. Zajac je symbolom plodnosti, ktorá sa spája v prírode s jarou, kedy všetko ožíva a množí sa....

Houbový salát
Kdo sbírá houby, jistě zavařuje i do octa. Takové pikantní, kyselé houby s majonézou...

Bezlepková žemľová knedľa
S našou žemľovou knedľou už obedy nebudú nikdy ako predtým.

Domáce mandľové maslo na bezlepkovom sendviči
Ak máte chuť na zdravé jedlo, odporúčame vám vyskúšať domáce mandľové maslo, ktoré využijete napríklad...

Kapr se žampiónovou nádivkou
Bohužel jsem přišel o celou databázi fotografií, takže tentokrát je recept jen formou textu.

Omeleta so šunkou a syrom na chrumkavom chlebe
Trúfame si povedať, že táto verzia omelety je perfektná. Všetky chute a štruktúry sa dopĺňajú....

Krehké figové taštičky
Jednoduchý a chutný dezert. Ja ho väčšinou robím, keď potrebujem minúť mascarpone....

Jogurtová panna cotta s mangom a limetkou
Jednoduchý a výborný dezert na letné dni. (U nás je 36 °C). Ovocie obmieňam podľa...

Balíčky s plnkou
Mleté mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, paprikou, sójovou a worčestrovou omáčkou. Pridáme...

Mechelebe
Viem, že názov znie trošku zvláštne a nič nikomu nenapovedá, ale vznikol jedného pekného dňa,...

Mrazené jogurtové kolieska s ovocím
Ľahké sladké osvieženie je počas leta vítané aj každý deň. Mrazené jogurtové kolieska s banánom, ...

Šošovicový prívarok so špekáčikom
Ako prvé, poriadne prepláchneme šošovicu a dáme ju odstáť do hrnca s vodou približne na 30...

Cuketa s kukuřicí na jarních cibulkách a bílém víně
Sezona cuket a s ní i nové recepty

Bruschetta s medom, citrónom a ružovým korením
Nebe v hubě ... ako by povedali naši susedia v ČR. Milujem farebné jedlá aj nové kombinácie surovín....

Denikine lángoše
Pripavime si kvasok z droždia mlieka trocha muky. Múku smotanu sodu bikarbonu soľ rascu a kvások...

Tekvicová nátierka s tekvicovými, slnečnicovými a chia semienkami
Ľahko pripraviteľná a zároveň sýta nátierka je zdrojom mnohých zdravých surovín, ktoré sú dobré nielen pre...

Smotanový gratin v tekvici
Je tisíc spôsobov, ako navariť guláš. Slovensko v nich vyniká už aj preto, že k nám nemeral dlhú...

Bezlepkové slimáky s pestom z medvedieho cesnaku
Do preosiatej múky spravíme jamku a do nej nalejeme 100 ml mlieka, pridáme droždie, zasypeme...