Krásne biela torta, ktorá sa podarí naozaj každému.
porcií
príprava
na 110 / 80 °C
Postup
-
1
Bielky s kryštálovým cukrom ručne metličkou miešame nad parou asi 10 minút, kým sa cukor nerozpustí. Vyskúšame medzi prstami, či je cukor úplne rozpustený.
- 2
Keď je cukor rozpustený, šľaháme mixérom na vysokých otáčkach. Ak sneh uz dostatočne tuhne, prisypeme práškový cukor a dôkladne prešľaháme. Sneh je dokonale vyšľahaný, ak po vytiahnutí metličky dobre drží tvar a je lesklý.
- 3
Sneh nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie do tvaru rustikálnej torty tak, aby v jej strede vznikol kráter, alebo ho rozdelíme na polovicu a vytvoríme dva pláty Pavlovej torty. Zo zvyšného snehu môžeme pripraviť minipavlovky alebo pusinky. Rustikálnu Pavlovovej tortu sušíme teplovzdušne 10 minút na 110 °C, potom teplotu znížime na 75-80 °C a sušíme ďalších 2,5-3 hodiny. Ak pripravujeme dva pláty torty, sušíme teplovzdušne 10 minút na 110 °C, po znížení teploty na 75-80 °C sušíme ešte 2 hodiny.
- 4
Krém pripravíme tak, že vyšľaháme mascarpone s rumom a vanilkovým cukrom. Zvlášť ušľaháme smotanu a do šľahačky primiešame krém.
- 5
Usušený, vychladnutý korpus prenesieme na podložku, na ktorej budeme tortu servírovať. Korpus natrieme džemom podľa chuti, poukladáme naň ovocie a nanesieme krém. Tortu ozdobíme podľa vlastnej fantázie ovocím, čokoládou alebo cukrárskymi posypmi.
Tiež snehová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu