Grilovaný ananás
Grilovaný ananás

Grilovaný ananás s medom

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 1. júla 2023
Grilovaný ananás s medom
Foto: Shutterstock
4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 PL
1 PL
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Ananás očistíme od listov, vodorovne zrežeme vrch a spodok. Ananás postavíme do zvislej polohy a po celom obvode veľkoryso odrežeme šupku.

  2. 2

    Jadro (stred) odstránime špeciálnym vykrajovačom alebo tak, že dužinu nakrájame na plátky hrubé asi 1,5 cm a stredy vykrojíme okrúhlou formičkou.

  3. 3

    Plátky ananásu potrieme olejom. Grilujeme z každej strany asi 4–5 minút, kým ananás ľahko nezhnedne.

  4. 4

    Grilované plátky ananásu pokvapkáme medom a ozdobíme čerstvou mätou. Pre dospelých môžeme med zmiešať s troškou rumu.

  5. 5

    Ak chcete ananás niečím obohatiť, môžete plátky po grilovaní posypať nasekanými pistáciami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia