Grilovaný ananás s medom
Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 1. júla 2023
mesačník Varecha, 1. júla 2023
Foto: Shutterstock
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Ananás očistíme od listov, vodorovne zrežeme vrch a spodok. Ananás postavíme do zvislej polohy a po celom obvode veľkoryso odrežeme šupku.
- 2
Jadro (stred) odstránime špeciálnym vykrajovačom alebo tak, že dužinu nakrájame na plátky hrubé asi 1,5 cm a stredy vykrojíme okrúhlou formičkou.
- 3
Plátky ananásu potrieme olejom. Grilujeme z každej strany asi 4–5 minút, kým ananás ľahko nezhnedne.
- 4
Grilované plátky ananásu pokvapkáme medom a ozdobíme čerstvou mätou. Pre dospelých môžeme med zmiešať s troškou rumu.
- 5
Ak chcete ananás niečím obohatiť, môžete plátky po grilovaní posypať nasekanými pistáciami.
Tiež grilovaný ananás:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu