Karamelový trifle s chrumkavými sušienkami
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 31. decembra 2022
mesačník Varecha, 31. decembra 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Suroviny
Smotanový karamel: | |
100 g |
|
100 ml (33 %) |
|
1 PL |
|
Na krém: | |
600 ml (40 %) |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
Ešte potrebujeme: | |
20 ks |
|
Postup
-
1
Pripravíme smotanový karamel. Cukor vysypeme do menšieho hrnca s hrubým dnom a necháme pomaly na miernom ohni bez miešania skaramelizovať do zlatistej farby. Smotanu zohrejeme a vriacu opatrne za stáleho miešania vlievame do karamelu. Rozmiešame a krátko povaríme, kým krém nezhustne. Potom zložíme z ohňa a necháme za občasného miešania úplne vychladnúť.
- 2
K úplne vychladnutému karamelu primiešame rum.
- 3
Na krém vyšľaháme smotanu s práškovým cukrom a vanilkovou pastou.
- 4
Šľahačkový krém rozdelíme do servírovacích pohárikov. Prekladáme ho čipkovanými sušienkami. Nakoniec poháre zalejeme ochuteným rumovým karamelom.
- 5
Tiež dezert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Trifle is a layered dessert of English origin. The usual ingredients are a thin layer of sponge fingers or sponge cake soaked in sherry or another fortified wine, a fruit element (fresh or jelly), custard and whipped cream layered in that order in a glass dish.[1] The contents of a trifle are highly variable and many varieties exist, some forgoing fruit entirely and instead using other ingredients, such as chocolate, coffee or vanilla. The fruit and sponge layers may be suspended in fruit-flavoured jelly, and these ingredients are usually arranged to produce three or four layers. The assembled dessert can be topped with whipped cream or, more traditionally, syllabub.