Rumový dezert s vajíčkovým krémom
šéfkuchár Tibor Darida a pizzaiolo Patrik Venchich
z Bella Italia v Šamoríne, 25. júna 2020
z Bella Italia v Šamoríne, 25. júna 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Vajcia vymiešame s cukrom, so soľou, s múkou a pridáme trošku mlieka. Zvyšok mlieka prevaríme s vanilkou a s nastrúhanou pomarančovou kôrou. Pridáme vymiešané vajce s múkou a varíme, kým nezhustne.
- 2
Krém rozdelíme na 2 časti a do jednej, ešte teplej, primiešame čokoládu.
- 3
Do dezertných pohárov rozdelíme piškóty pokvapkané likérom. Na piškóty vrstvíme čokoládový krém, piškóty, potom vanilkový krém. Dáme vychladiť cca na 1 hodinu do chladničky. Dezert si vychutnávame s čerstvou šľahačkou.
Tiež puding:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu