Rumový dezert s vajíčkovým krémom

šéfkuchár Tibor Darida a pizzaiolo Patrik Venchich
z Bella Italia v Šamoríne, 25. júna 2020
Rumový dezert s vajíčkovým krémom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

500 ml
3 ks
100 g
1 ks
1 ČL nastrúhaná
štipka
1 ČL
100 g
12 ks
1 ČL (alebo amaretto)




Postup

  1. 1

    Vajcia vymiešame s cukrom, so soľou, s múkou a pridáme trošku mlieka. Zvyšok mlieka prevaríme s vanilkou a s nastrúhanou pomarančovou kôrou. Pridáme vymiešané vajce s múkou a varíme, kým nezhustne.

  2. 2

    Krém rozdelíme na 2 časti a do jednej, ešte teplej, primiešame čokoládu.

  3. 3

    Do dezertných pohárov rozdelíme piškóty pokvapkané likérom. Na piškóty vrstvíme čokoládový krém, piškóty, potom vanilkový krém. Dáme vychladiť cca na 1 hodinu do chladničky. Dezert si vychutnávame s čerstvou šľahačkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia