Veľkonočný zajačik bez lepku
Foto: novalim
Viete, prečo je zajac symbolom Veľkej noci? Veľkonočné sviatky sú sviatkami ukončenia zimy a oslavy nového života. Zajac je symbolom plodnosti, ktorá sa spája Zobraziť celý popisViete, prečo je zajac symbolom Veľkej noci? Veľkonočné sviatky sú sviatkami ukončenia zimy a oslavy nového života. Zajac je symbolom plodnosti, ktorá sa spája v prírode s jarou, kedy všetko ožíva a množí sa. Dnes máme pre vás jednoduchý a rýchly recept, ako si na veľkonočné sviatky upiecť jedlú ozdôbku. Veľkonočný zajačik bez lepku pekne doplní vo vašom príbytku veľkonočnú atmosféru.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Množstvo surovín je rozpočítané na malú formu, výsledný zajac bude mať približne 125 g, ak máte doma väčšiu formu, zväčšite množstvá všetkých surovín dvoj alebo trojnásobne.
- 2
Vajce s kryštálovým cukrom vyšľaháme do nadýchanej bledej peny. Do tejto zmesi preosejeme múku Promix PK špeciál spolu s kakaom a pomocou gumenej varechy zapracujeme múku do vaječnej peny. Snažíme sa pracovať opatrne, aby sme cesto nepremiešali. Napokon pridáme vodu a vmiešame ju do cesta.
- 3
Formu na veľkonočného zajačika vytrieme maslom a vysypeme bezlepkovou múkou. Nalejeme do nej pripravené bezlepkové kakaové cesto. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov asi 25 minút (väčšieho zajačika pečieme asi 30-35 minút).
- 4
Po dopečení necháme zajačika vychladnúť, posypeme ho práškovým cukrom a ozdobíme napr. mašličkou.
Tiež zajačik:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu