Bezlepkový veľkonočný zajačik
Bezlepkový veľkonočný zajačik

Veľkonočný zajačik bez lepku

novalim - fotkanovalim, 11. apríla 2020. Komerčný recept.
Veľkonočný zajačik bez lepku
Foto: novalim

Viete, prečo je zajac symbolom Veľkej noci? Veľkonočné sviatky sú sviatkami ukončenia zimy a oslavy nového života. Zajac je symbolom plodnosti, ktorá sa spája Zobraziť celý popisViete, prečo je zajac symbolom Veľkej noci? Veľkonočné sviatky sú sviatkami ukončenia zimy a oslavy nového života. Zajac je symbolom plodnosti, ktorá sa spája v prírode s jarou, kedy všetko ožíva a množí sa. Dnes máme pre vás jednoduchý a rýchly recept, ako si na veľkonočné sviatky upiecť jedlú ozdôbku. Veľkonočný zajačik bez lepku pekne doplní vo vašom príbytku veľkonočnú atmosféru.

25 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
2 PL
3 PL
1 zarovnaná PL
1 PL
Na vymastenie a vysypanie formy:
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Množstvo surovín je rozpočítané na malú formu, výsledný zajac bude mať približne 125 g, ak máte doma väčšiu formu, zväčšite množstvá všetkých surovín dvoj alebo trojnásobne.

  2. 2

    Vajce s kryštálovým cukrom vyšľaháme do nadýchanej bledej peny. Do tejto zmesi preosejeme múku Promix PK špeciál spolu s kakaom a pomocou gumenej varechy zapracujeme múku do vaječnej peny. Snažíme sa pracovať opatrne, aby sme cesto nepremiešali. Napokon pridáme vodu a vmiešame ju do cesta.

  3. 3

    Formu na veľkonočného zajačika vytrieme maslom a vysypeme bezlepkovou múkou. Nalejeme do nej pripravené bezlepkové kakaové cesto. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov asi 25 minút (väčšieho zajačika pečieme asi 30-35 minút).

  4. 4

    Po dopečení necháme zajačika vychladnúť, posypeme ho práškovým cukrom a ozdobíme napr. mašličkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia