Hruškový obrátený zákusok s jogurtovo-tvarohovým vanilkovým krémom fotorecept
Foto: helena10
na 180-190 °C
Suroviny
Karamelové cesto: | |
3 ks |
|
175 ml jemný (trstinový) |
|
štipka |
|
200 ml |
|
50 ml |
|
125 ml |
|
250 ml |
|
1 bal. (v prášku) |
|
1 bal. |
|
1 PL mleté (nemusia byť) |
|
150 ml |
|
Hrušková zmes: | |
|
|
22 ks štvrtiny väčšie (z kompótu bez nálevu) |
|
2 PL drvené (BeBe) |
|
1 PL mleté (nemusia byť) |
|
Jogurtovo-tvarohový vanilkový krém: | |
250 ml |
|
250 g |
|
1 bal. (Olé) |
|
1/2 bal. |
|
2 PL |
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
Hrušky z kompótu nechám na sitku scediť. Scedené celé štvrtiny hrušiek poukladám na maslom vymastený papier na pečenie uložený v hlbšom plechu. Plech treba použiť 20 x 35 cm. (Môj bol menší 18 x 29 cm, preto je korpus vyšší.) Vyplnila som aj medzery medzi hruškami. (Kto chce, môže si hrušky narezať na menšie kúsky a dať ich viac.) Posypem ich iba jemne drvenými kakaovými sušienkami a mletými slnečnicovými semienkami.
- 2
Na cesto hneď vyšľahám vaječné bielky so soľou a cukrom na tuhý sneh. Po jednom do snehu jemne zašľahám vaječné žĺtky. Potom primiešam olej, biely jogurt s mliekom, múku zmiešanú s pudingovým práškom a kypriacim práškom, mleté semienka a nakoniec múku.
- 3
Vymiešané cesto nalejem na hrušky a pečiem vo vyhriatej rúre na 180-190 stupňov 30-35 minút. Kontrolujem drevenou špajľou.
- 4
Upečený korpus s hruškami nechám trochu vychladnúť a prevrátim hruškami hore. Odstránim z hrušiek papier na pečenie. Potom nechám celkom vychladnúť.
- 5
Na vychladnutý koláč natieram jogurtovo-tvarohový vanilkový krém. Krém som si pripravila vyšľahaním jogurtu, tvarohu, cukrov a vanilkového pudingu bez varenia. Zákusok je dobre nechať niekoľko hodín v chlade.
- 6
Nakoniec ozdobím hruškový krémový zákusok podľa vlastného vkusu.
Tiež zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu