Hruškový zákusok
Hruškový zákusok

Hruškový obrátený zákusok s jogurtovo-tvarohovým vanilkovým krémom fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 29. decembra 2023
Hruškový obrátený zákusok s jogurtovo-tvarohovým vanilkovým krémom (fotorecept)
Foto: helena10
30-35 minút
na 180-190 °C

Suroviny

Karamelové cesto:
3 ks
175 ml jemný (trstinový)
štipka
200 ml
50 ml
125 ml
250 ml
1 bal. (v prášku)
1 bal.
1 PL mleté (nemusia byť)
150 ml
Hrušková zmes:
22 ks štvrtiny väčšie (z kompótu bez nálevu)
2 PL drvené (BeBe)
1 PL mleté (nemusia byť)
Jogurtovo-tvarohový vanilkový krém:
250 ml
250 g
1 bal. (Olé)
1/2 bal.
2 PL
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Hrušky z kompótu nechám na sitku scediť. Scedené celé štvrtiny hrušiek poukladám na maslom vymastený papier na pečenie uložený v hlbšom plechu. Plech treba použiť 20 x 35 cm. (Môj bol menší 18 x 29 cm, preto je korpus vyšší.) Vyplnila som aj medzery medzi hruškami. (Kto chce, môže si hrušky narezať na menšie kúsky a dať ich viac.) Posypem ich iba jemne drvenými kakaovými sušienkami a mletými slnečnicovými semienkami.

  2. 2

    Na cesto hneď vyšľahám vaječné bielky so soľou a cukrom na tuhý sneh. Po jednom do snehu jemne zašľahám vaječné žĺtky. Potom primiešam olej, biely jogurt s mliekom, múku zmiešanú s pudingovým práškom a kypriacim práškom, mleté semienka a nakoniec múku.

  3. 3

    Vymiešané cesto nalejem na hrušky a pečiem vo vyhriatej rúre na 180-190 stupňov 30-35 minút. Kontrolujem drevenou špajľou.

  4. 4

    Upečený korpus s hruškami nechám trochu vychladnúť a prevrátim hruškami hore. Odstránim z hrušiek papier na pečenie. Potom nechám celkom vychladnúť.

    Hruškový obrátený zákusok s jogurtovo-tvarohovým vanilkovým krémom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na vychladnutý koláč natieram jogurtovo-tvarohový vanilkový krém. Krém som si pripravila vyšľahaním jogurtu, tvarohu, cukrov a vanilkového pudingu bez varenia. Zákusok je dobre nechať niekoľko hodín v chlade.

  6. 6

    Nakoniec ozdobím hruškový krémový zákusok podľa vlastného vkusu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia