Kurča s marmeládou

tavikovci19 - bez fotkytavikovci19, 1. februára 2015

Kurča na nedeľný obed troška netradične.

5
porcií
40 minút
príprava
15 - 20 minút
na 190 °C

Suroviny

4 ks
1 bal. / cca 6 ks
150 g (džem BIO)
1 PL (džem)
7 PL
150 ml
2 PL (alebo obyčajný)
2 PL




Postup

  1. 1

    Mäsko si umyjeme,osušíme a dáme na chvíľu na bok.

  2. 2

    V miske ( dostatočne veľkej aby sa nám zmestilo mäso ) zmiešame marmeládu, pomarančové šťavu, horčicu, sójovu omáčku, cukor a korenie. Časť omáčky si oddelíme do malej misky a dáme nabok. Mäso dáme do omáčky a dôkladne ho premiešame aby bolo pokryté zo všetkých strán. Na 20 minút odložíme do chladničky.

  3. 3

    Kým nám mäso odpočíva rozpálime si trúbu na 190 stupňov. Mäso vyberieme poukladáme na plech ( ja som ho iba troška pokvapkala olivovým olejom ) poukladáme mäso ktoré pečieme 15 - 20 minút. Mäso počas pečenia potierame omáčkou ktorú sme si predtým odložili.

Diskusia k receptu

evanaaa
Už som si zvykla na podobné recepty, kde sa kombinuje ovocie či med alebo marmeláda s mäsom, aj by som mala ochutnať a tak ohodnotiť, no zlé to nebude. A to ani trochu nepodleješ vodou, alebo olejom, nepripáli sa to? Predsa len, sladké......
tavikovci19
Nie nepodlievala som to ničím dala som iba trocha olivového oleja a nepripálilo sa , ale to záleží aj od trúby a od plechu tak ak máš klasický plech tak tam daj viac oleja alebo pridaj viac pomarančovej šťavy. :)
timburon
Pochutka so siedmimi polievkovymi lyzicami dijonskej horcice a bio dzemom (lebo bio dzem je zdravy).
Vy posuvate hranice gastronomie. Vas 1. recept so sterlizovanou zeleninou a v neodolatelnej uprave vyzeral ako perfektny, ale osamoteny vystrel. Touto 2. ranou ste vsak potvrdili svoj smer.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia