Makové lízanky

Marcela Kramplová a malí kuchári
z centra pre deti a rodinu Bublinka, 14. septembra 2016
Makové lízanky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
na 160 °C

Suroviny

150 g
1 ČL
50 g izbovej teploty
80 g
1 ks
400 g
z 1 ks nastrúhaná
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto spolu zmiešame, dáme do cukrárskeho zdobiaceho vrecka a striekame malé kôpky na plech vystlaný papierom na pečenie. Zatlačíme do nich špajle a pečieme pri teplote 160 °C asi 10 minút.

  2. 2

    Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a malou lyžičkou natierame vychladnuté lízanky. Ešte pred stuhnutím čokoládu ozdobíme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia