Tortičky s brusnicami
Foto: droetker
Komerčný recept
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
1/2 bal |
|
štipka |
|
250 g (alebo margarín) |
|
150 g |
|
4 ks |
|
2 PL |
|
Ozdobenie: | |
500 g |
|
4 PL |
|
1 bal |
|
2 PL |
|
10 PL |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta nasypeme do misy múku, pridáme kypriaci prášok a soľ a premiešame. Pridáme maslo alebo margarín a premiešame ručným elektrickým šľahačom na najvyššom stupni. Postupne pridáme cukor, vajcia a mlieko.
- 2
Hladké cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do predhriatej rúry a pečieme.<br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 <br /><br /> Doba pečenia: asi 25 minút
- 3
Upečený múčnik preklopíme na kuchynskú mriežku. Stiahneme horný papier a korpus necháme vychladnúť. Okrúhlou formičkou vykrajujeme tortičky a rozložíme ich na plech na pečenie. Odkrojky jemne rozmrvíme.
- 4
Na prípravu náplne vareškou dôkladne premiešame tvaroh, mlieko a Crème Olé. Pokiaľ je náplň príliš tuhá, pridáme ešte 1–2 lyžice mlieka.
- 5
Pomocou kávovej lyžičky rozdelíme tvaroh rovnomerne na tortičky a lyžičkou vytvoríme ozdobné vlnky. Na tanier si pripravíme mrveničku, tortičky po okraji náplne posypeme a mrveničku jemne pritlačíme. Na 1 hodinu odložíme do chladu. Pred podávaním ozdobíme brusnicovým džemom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu