Tortičky s brusnicami

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 20. júla 2013
Tortičky s brusnicami
Foto: droetker

Komerčný recept

10 ks
porcií
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
250 g
1/2 bal
štipka
250 g (alebo margarín)
150 g
4 ks
2 PL
Ozdobenie:
500 g
4 PL
1 bal
2 PL
10 PL




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta nasypeme do misy múku, pridáme kypriaci prášok a soľ a premiešame. Pridáme maslo alebo margarín a premiešame ručným elektrickým šľahačom na najvyššom stupni. Postupne pridáme cukor, vajcia a mlieko.

  2. 2

    Hladké cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do predhriatej rúry a pečieme.<br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 <br /><br /> Doba pečenia: asi 25 minút

  3. 3

    Upečený múčnik preklopíme na kuchynskú mriežku. Stiahneme horný papier a korpus necháme vychladnúť. Okrúhlou formičkou vykrajujeme tortičky a rozložíme ich na plech na pečenie. Odkrojky jemne rozmrvíme.

  4. 4

    Na prípravu náplne vareškou dôkladne premiešame tvaroh, mlieko a Crème Olé. Pokiaľ je náplň príliš tuhá, pridáme ešte 1–2 lyžice mlieka.

  5. 5

    Pomocou kávovej lyžičky rozdelíme tvaroh rovnomerne na tortičky a lyžičkou vytvoríme ozdobné vlnky. Na tanier si pripravíme mrveničku, tortičky po okraji náplne posypeme a mrveničku jemne pritlačíme. Na 1 hodinu odložíme do chladu. Pred podávaním ozdobíme brusnicovým džemom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia