
Mračnový chlieb
Napriek názvu nečakajte klasický chlieb. Ide o pečivo, skôr placky, ktoré sa ako pečivo používajú....

Knedličky z pohánkového tvarohu s čerešňami
Tvarohové knedličky, ktoré neobsahujú žiadne zložky mlieka a môžete si ich pripraviť pri diéte na bielkoviny...

Bezlepkové šišky s ricottou bez kysnutia
Poďte si vyskúšať naše bezlepkové šišky s mandľami a ricottou. Keďže cesto nemusí kysnúť, hotové ich máte do pol hodinky....

Plnené „mušle“ vo vínovej omáčke
Slávky dobre umyjeme, otvorené mušle odoberieme. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame a urestujeme na...

Ovocná koža z pravého slivkového lekváru
Chutné a zdravé cukrovinky nielen pre deti pripravené z pravého hustého slivkového lekvár bez cukru.

Smotanové praclíky
Múku premiešame s droždím, soľou, rascou, pridáme rastlinný tuk a olej. Vmiešame mlieko,...

Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Najprv starostlivo umyjeme jahody a nakrájame ich na drobné kúsky. Nakrájané jahody premiešame v mise s jogurtom,...

Pečená mrkvička s bylinkami a chardonnay
Milujem toto jedlo vyrobené z mladej mrkvičky, rýchle, stvorené na ľahkú večeru.

Marinované olivy so sušenými paradajkami
Olivy u mňa v kuchyni jednoducho nesmú chýbať. Či už ako súčasť rôznych receptov alebo ako...

Tvarohové šatôčky
Z múky, vajec a oleja vymiesime vláčne cesto a vyvaľkáme ho na hrúbku asi 2 mm,...

Slané pečivo s fetou
Maslo vymiešame, pridáme fetu, ktorú sme rozmrvili v rukách alebo rozpučili vidličkou.

Bryndzová panna cotta na oškvarkovom koliesku
Bryndzové halušky nás ako kulinárska ikona preslávili aj za hranicami. Začína sa nimi ochutnávanie slovenských jedál.....

Rýchla domáca majonéza
Do nádoby (odporúčam vyššiu a užšiu ) dáme celé vajíčko, pridáme soľ a olej. Ďalej...

Malinový džem s čokoládou
Komerčný recept<br /> Pridaním čokolády sa skráti doba trvanlivosti džemu na 6 mesiacov.

Kou Kou (kju kju)
Název pochází z perského citoslovce pro kokrhání. Jí se totiž běžně ke snídani v podobě nějaké omelety....

Joulutorttu - tradičný fínsky vianočný koláč so slivkovým lekvárom
Joulutorttu je fínsky tradičný vianočný koláč so slivkovým lekvárom. Je to v podstate maslové lístkové cesto,...

Pečený losos s pistáciovou krustou
Doprajte si porciu zdravej rybky a upečte si podľa nášho super jednoduchého receptu fajnového lososa. Bude...

Tvarohový miláčik s marhuľovým želé
Pripravte ho do chladničky deň vopred a viete, že kým ste v práci, doprajú si...

Slivkový koláč s gaštanovým pyré
Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiesime a necháme vykysnúť asi 45 minút. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a uložíme do...

Cestovinky s brokolicou
Ja osobne milujem cestoviny na všetky spôsoby. Ak je niekto na tom tak ako ja, ...

Jednoduché barevné těstoviny se špenátem a slaninkou
Tak největší období vánočních svátků pominulo. Trochu to bylo náročné. No a tak jsme se...

Provensálsky šalát s oreganom
Tento šalát je vhodný ako studené predjedlo. Je rýchly, zdravý a jednoduchý.

Prepelička na šampiňónovom ragú a zelenine
Prepeličku osolíme, okoreníme a opečieme sprudka na rozpálenej panvici s olejom z jednej aj druhej strany, dáme...

Grilovaná mrenka červená s kašou z violet zemiakov
Metóda „sous vide“ - čiže varenie vo vákuu v hermeticky uzavretých plastových vrecúškach pri nízkych teplotách počas dlhej...

Špagety ála Danka
Je to jednoduchý a rýchly recept, ktorý raz našla kdesi sestra a odvtedy vždy keď máme chuť...

Topinka s kaviárom
Idealna je snád čerstvo napečená ciabatta. Nakrojena a pretiahnutá salamandrom . Bryndza , ikura, (kaviar)

Plnená domáca bravčová pečeň morčacími kockami so zeleninou
Ešte som mala v mrazničke kus bravčovej pečene a tak som sa rozhodla urobiť ju... dnes som...