Čerešňový koláč
Čerešňový koláč

Čerešňové potešenie fotorecept

kitchenguru - bez fotkykitchenguru, 14. júna 2024

Jednoduchý rýchly koláčik, keď zostalo veľa čerešní.

40 minút
na 170 °C

Suroviny

160 g domáce
2 ks
150 ml
215 g
1/2 bal.
 štipka
125 g
120 g




Postup

  1. 1

    Domáce čerešne umyjeme a odstopkované vložíme do misky. Do ďalšej misky dáme maslo a necháme trochu odležať mimo chladu aby bolo polomäkké a potom pridáme múku, celé vajcia, prášok do pečiva, cukor aj soľ. Pomixujeme bude to také tuhšie cesto a potom postupne dolejeme mlieko a vymixujeme vláčne cesto (polotuhé), ale aby pri nalievaní do papierom na pečenie vystlanej formy na pečenie sa dalo pekne preliať. Nie je potrebné šľahať bielky a žĺtky zvlášť.

    Čerešňové potešenie (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom do cesta poukladáme odstopkované umyté čerešne a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov Celzia cca 40 minút. Špáradlom skontrolujeme, či je koláč upečený a ak sa cesto na špáradlo nelepí tak je hotovo.

    Čerešňové potešenie (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia