Bryndzové guľky s lieskovými orieškami
Štefan Girga
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 3. decembra 2020
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 3. decembra 2020

Foto: Pravda - Ivan Majerský
20 minút
príprava
príprava
Suroviny
300 g |
|
175 g |
|
50 g |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Bryndzu zmiešame s najemno nastrúhanou mrkvou, dochutíme a vytvarujeme guľky.
- 2
Guľky obalíme v orechovom krokante, ktorý urobíme z nadrobno nasekaných opražených lieskových orieškov.
- 3
Ak chceme experimentovať, môžeme urobiť aj lieskovcový papier – lieskové oriešky uvaríme, rozmixujeme s vývarom a pridáme solamyl. Hmotu natrieme na silikónový plát a vysušíme v rúre.
Tiež bryndzové guľky:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 0 komentáre