Bryndzové guľky
Bryndzové guľky

Bryndzové guľky s lieskovými orieškami

Štefan Girga
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 3. decembra 2020
Bryndzové guľky s lieskovými orieškami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
20 minút
príprava

Suroviny

300 g
175 g
50 g




Postup

  1. 1

    Bryndzu zmiešame s najemno nastrúhanou mrkvou, dochutíme a vytvarujeme guľky.

  2. 2

    Guľky obalíme v orechovom krokante, ktorý urobíme z nadrobno nasekaných opražených lieskových orieškov.

  3. 3

    Ak chceme experimentovať, môžeme urobiť aj lieskovcový papier – lieskové oriešky uvaríme, rozmixujeme s vývarom a pridáme solamyl. Hmotu natrieme na silikónový plát a vysušíme v rúre.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia