prazdny

Zdravé morčacie placky s avokádom a so špenátom

Hlavné jedlá

Špenát spolu s vajciami a cesnakom rozmixujeme tyčovým mixérom. Pokiaľ sme nezohnali mleté morčacie mäso, ...

prazdny

Uhorková omáčka s chrenom k varenému mäsu

Prílohy

Nápad na túto kombináciu sa zrodil v okamihu, keď som v chladničke objavil zabudnutý „disk“ chrenu....

prazdny

Šalát z cukín na grécky spôsob

Bezmäsité jedlá

Cukiny a cibuľky očistíme, umyjeme a pokrájame. Opečieme dozlata a primiešame olivový olej, víno,...

prazdny

Batatová krémová polievka z Luli Chefa

Bezmäsité jedlá

Veľkonočná krémová batatová polievka, vhodná pre deti ako príkrm, ale aj pre dospelých. V...

prazdny

Hrnčekové tekvicové muffiny bez lepku

Koláče

Isto budete súhlasiť, že tekvice sa prejesť nedá. Jej najväčšou výhodou je, že má mnoho "tvárí" a neobmedzené využitie tak v slanej ako aj v sladkej kuchyni....

prazdny

Torta s marcipánom

Dezerty

Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a zmäknutým maslom do penista. Po lyžiciach pridávame preosiatu múku...

prazdny

Ovsené arašidovo-medové sušienky

Dezerty

Manžel mi doniesol ako prekvapko tmavý - muscovado cukor a tak som rozmýšľala, kde ho vyskúšam...

prazdny

Kuskusový šalát

Bezmäsité jedlá

Tento recept bol uverejnený v Plus jeden deň. Chcem sa s vami o tento recept podeliť....

prazdny

Pudingáč s broskyňami

Koláče

Neviem prečo, ale pri zaváraní ovocia vždy upečiem aj koláč z tohoto ovocia. Dnes som...

prazdny

Králik na víne

Hlavné jedlá

Z korenín, pretlačeného cesnaku, vína, oleja a vody pripravíme marinádu.

prazdny

Ryžový nákyp s čerešňami

Bezmäsité jedlá

Toto jedlo je u nás tzv. jesenné. Máme ho radi teplý, ale aj za...

prazdny

Margaretky s jahodovým lekvárom z kysnutého cesta

Dezerty

Občas máme na niečo sladké chuť, hlavne v týždni chutí koláč z kysnutého cesta. vykrajovala...

prazdny

Tvarohové cupcakes

Koláče

Sú výborné a zvládne to aj začiatočník!!!

prazdny

Manakish (arabská pizza)

Bezmäsité jedlá

Chlebové placky, ktoré sa dajú rôzne ochutiť, sú obľúbené napríklad v Jordánsku. Hovorí sa...

prazdny

Sádlovky

Dezerty

Recept som našla v časopise, zaujal ma, tak som ho vyskúšala a doma chutil.

prazdny

Avokádová nátierka so šunkou

Nátierky

Mala som doma zvyšnú šunku a avokádo, ktoré by ďalší deň už nevydržalo... Tak čo...

prazdny

Pečené gaštany a tekvica

Bezmäsité jedlá

Ak keď gaštany a tekvice možno patria viac k jeseni, ich vôňa a chuť nám môže...

prazdny

Fitnes vafle - expresne rýchlo, zdravo a chutne

Koláče

V sobotu sa nám väčšinou stáva, že nemáme čerstvé pečivo, ale hlad zaútočí náhle a...

prazdny

Domáci chlebík

Do pohara si odlejete polovice vlaznej vody pridate praskovy cukor a drozdie a nechate aby ti drozdie...

prazdny

Avokádový krém s banánom

Dezerty

Avokáda očistíme a ošúpeme, opláchneme ich pod tečúcou vodou, rozkrojíme a vyberieme semená. Dužinu...

prazdny

Kurací twist so špargľou a slaninou

Kuracie mäso

Ľahký a rýchly obed či večera.

prazdny

Czecho Libre

Nápoje

Česko-slovenská verzia drinku Cuba Libre.

prazdny

Guláš z húb a paprík

Bezmäsité jedlá

Huby očistíme a nakrájame. Cibuľu tiež a speníme ju na rozpálenom oleji. Pridáme huby a krátko...

prazdny

Plnená mrkvová palacinka

Hlavné jedlá

Včera sme mali túto ľahkú večeru... robila som tieto mrkvové palicinky už s rôznymi plnkami, ale...

prazdny

Makové bobáľky bez lepku

Hlavné jedlá

Kysnuté makové bobáľky patrili na štedrovečerný stôl už aj našich starých a prastarých mám....

prazdny

Karamelovo-škoricové mlieko.

Nápoje

Túto dobrotku mne aj mojim súrodencom v detstve robila moja mamina.

prazdny

Horúce gaštanové mliečko

Nápoje

Na jeseň je toto gaštanové mliečko s nádychom vanilky ako stvorené.

prazdny

3 druhy vianočného pečiva z jedného cesta

Dezerty

Najpr som vymiešala maslo s cukrom. Pridala som soľ, a pod jednom vajíčku, neskôr...

prazdny

Kapusta na rumunský spôsob

Bravčové mäso

Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na tuku do sklovita, pridáme na kocky pokrájané bravčové pliecko, osolíme a...

prazdny

Slivková dobrota so škoricou

Dezerty

Komerčný recept<br /> Ako stvorený pre milovníkov sliviek

prazdny

Hustá rybacia polievka s opečeným jeseterom

Večera

Rybacia polievka pripravená Martinom Repaským, viceprezidentom organizácie Kuchári bez hraníc.