Ak keď gaštany a tekvice možno patria viac k jeseni, ich vôňa a chuť nám môže spríjmeniť aj dlhé zimné večeri.
príprava
na 200 °C
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Tekvica hokaido pochádza z neskorého jesenného zberu v našej záhradke. Pripravíme si ju jednoducho tak, že ju pokrájame na rovnomerné kúsky aj so šupou. Pokvapkáme olejom a posypeme soľou a tymiánom.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Gaštany si chodíme sami zbierať, pretože starká má strom gaštana jedlého. Je to také rodinné dedičstvo, z ktorého sa môžeme tešiť 2x. Prvýkrát pri zbere a potom doma pri ich vôni pri pečení. Stačí ich pozdĺžne prekrojiť a uložiť na plech.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Všetko spolu pečieme asi 20 minút, tekvica bude možno potrebovať o trošku času viac.
- 4
 A teraz si už len vychutnať tú chuť, napríklad pri dobrom filme.
- 5
 Aj zimné večeri môžu mať svoje čaro.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 4
 

                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu