Pečené gaštany a tekvica

skatulka - fotkaskatulka, 13. januára 2016
Pečené gaštany a tekvica
Foto: skatulka

Ak keď gaštany a tekvice možno patria viac k jeseni, ich vôňa a chuť nám môže spríjmeniť aj dlhé zimné večeri.

30 minút
príprava
20-30 minút
na 200 °C

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tekvica hokaido pochádza z neskorého jesenného zberu v našej záhradke. Pripravíme si ju jednoducho tak, že ju pokrájame na rovnomerné kúsky aj so šupou. Pokvapkáme olejom a posypeme soľou a tymiánom.

    Pečené gaštany a tekvica - obrázok 1
  2. 2

    Gaštany si chodíme sami zbierať, pretože starká má strom gaštana jedlého. Je to také rodinné dedičstvo, z ktorého sa môžeme tešiť 2x. Prvýkrát pri zbere a potom doma pri ich vôni pri pečení. Stačí ich pozdĺžne prekrojiť a uložiť na plech.

    Pečené gaštany a tekvica - obrázok 2
  3. 3

    Všetko spolu pečieme asi 20 minút, tekvica bude možno potrebovať o trošku času viac.

  4. 4

    A teraz si už len vychutnať tú chuť, napríklad pri dobrom filme.

  5. 5

    Aj zimné večeri môžu mať svoje čaro.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu