Foto: skatulka
Ak keď gaštany a tekvice možno patria viac k jeseni, ich vôňa a chuť nám môže spríjmeniť aj dlhé zimné večeri.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Tekvica hokaido pochádza z neskorého jesenného zberu v našej záhradke. Pripravíme si ju jednoducho tak, že ju pokrájame na rovnomerné kúsky aj so šupou. Pokvapkáme olejom a posypeme soľou a tymiánom.
-
2
Gaštany si chodíme sami zbierať, pretože starká má strom gaštana jedlého. Je to také rodinné dedičstvo, z ktorého sa môžeme tešiť 2x. Prvýkrát pri zbere a potom doma pri ich vôni pri pečení. Stačí ich pozdĺžne prekrojiť a uložiť na plech.
-
3
Všetko spolu pečieme asi 20 minút, tekvica bude možno potrebovať o trošku času viac.
- 4
A teraz si už len vychutnať tú chuť, napríklad pri dobrom filme.
- 5
Aj zimné večeri môžu mať svoje čaro.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Diskusia k receptu