Makové bobáľky bez lepku
Foto: novalim
Kysnuté makové bobáľky patrili na štedrovečerný stôl už aj našich starých a prastarých mám. Od nich práve častokrát čerpáme
inšpiráciu na mnohé recepty. Zobraziť celý popisKysnuté makové bobáľky patrili na štedrovečerný stôl už aj našich starých a prastarých mám. Od nich práve častokrát čerpáme
inšpiráciu na mnohé recepty. Tie kysnuté obzvlášť. Aj naše makové bobáľky v bezlepkovej verzii sú práve takéto. S pridaním
trošky tvarohu do cesta a bohato posypané makom chutia naozaj vynikajúco.
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
na 210 °C
Postup
-
1
V mise zmiešame Promix Alfa, cukor a droždie, pridáme vlažné mlieko, tvaroh a mixérom miesime asi 5 minút. Vymiesené cesto prikryjeme fóliou a necháme vykysnúť.
- 2
Z vykysnutého cesta tvarujeme malé guľky a kladieme ich na plech s papierom. Na plechu ich ešte necháme krátko podkysnúť. Pečieme ich na 210 °C asi 8-10 minút do zlatohneda.
- 3
Upečené bobáľky podávame posypané mletým makom a zaliate horúcim mliekom. Dosladíme ich medom alebo práškovým cukrom.
Tiež opekance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu