Tekvicové muffiny
Tekvicové muffiny

Hrnčekové tekvicové muffiny bez lepku

novalim - fotkanovalim, 23. októbra 2022. Komerčný recept.
Hrnčekové tekvicové muffiny bez lepku
Foto: novalim

Isto budete súhlasiť, že tekvice sa prejesť nedá. Jej najväčšou výhodou je, že má mnoho "tvárí" a neobmedzené využitie tak v slanej ako aj Zobraziť celý popisIsto budete súhlasiť, že tekvice sa prejesť nedá. Jej najväčšou výhodou je, že má mnoho "tvárí" a neobmedzené využitie tak v slanej ako aj v sladkej kuchyni. Náš dnešný recept je toho dôkazom. Bezlepkové tekvicové muffiny sme si pripravili z našich dvoch jemne mletých jednodruhových múk - z Novalim pohánkovej a Novalim ryžovej múky. Mletá škorica, muškátový oriešok a zázvor ich krásne prevoňali. Navyše, nepotrebujete ani váhu a odmerku, na prípravu vám stačí jeden hrnček.
Zdroj: www.novalim.sk

12 ks
porcií
45 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

1 hrnček (250 ml)
1 hrnček (alebo Promix PK alebo PK špeciál)
3/4 hrnčeka
1 ČL
1 a 1/2 ČL
1 hrnček (kúpené alebo pripravené uvarením a rozmixovaním 1 hokkaido tekvice)
1/2 hrnčeka
1/3 hrnčeka (napr. sójové)
1 PL
1 a 1/2 ČL
1/4 ČL
1/4 ČL
2 ks
 štipka
Na posypanie:
 nasekané




Postup

  1. 1

    1 hrnček = 250 ml. Vo veľkej miske spolu zmiešame všetky suché prísady (preosiate múky, cukor, kypriaci prášok, sódu bikarbónu + všetky koreniny: muškátový oriešok, zázvor a škoricu). V inej nádobe premiešame olej, tekvicové pyré, mlieko a šťavu z citróna.

  2. 2

    Potom tekutú zmes primiešame do sypkej zmesi a varechou vypracujeme kompaktné cesto. V samostatnej miske vyšľaháme vaječné bielky so štipkou soli na sneh a napokon ich zľahka primiešame do cesta - cesto bude tak vláčnejšie a nadýchanejšie.

  3. 3

    Do plechu na mafiny pre 12 kusov poukladáme papierové košíčky, ktoré plníme cestom. Povrch vždy zarovnáme a posypeme buď mandľovými lupienkami alebo nasekanými vlašskými orechami.

  4. 4

    Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C približne 25 minút. Či sú mafiny vnútri dobre upečené, zistíme tak, že na záver do nich zapichneme špajľu. Ak vyjde von suchá a cesto sa na ňu nelepí, mafinky sú hotové. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.

  5. 5

    TIP: Ak sa nám zdajú tekvicové mafiny málo sladké, môžeme ich pred podávaním preliať javorovým sirupom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia