Hrnčekové tekvicové muffiny bez lepku
	                                    Isto budete súhlasiť, že tekvice sa prejesť nedá. Jej najväčšou výhodou je, že má mnoho "tvárí" a neobmedzené využitie tak v 
slanej ako aj Zobraziť celý popisIsto budete súhlasiť, že tekvice sa prejesť nedá. Jej najväčšou výhodou je, že má mnoho "tvárí" a neobmedzené využitie tak v 
slanej ako aj v sladkej kuchyni.  Náš dnešný recept je toho dôkazom. Bezlepkové tekvicové muffiny sme si pripravili z našich 
dvoch jemne mletých jednodruhových múk - z Novalim pohánkovej a Novalim ryžovej múky. Mletá škorica, muškátový oriešok a 
zázvor ich krásne prevoňali. Navyše, nepotrebujete ani váhu a odmerku, na prípravu vám stačí jeden hrnček. 					                                
					                                
Zdroj: www.novalim.sk	                                
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 1 hrnček (250 ml) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 hrnček (alebo Promix PK alebo PK špeciál) | 
                                                             | 
                                                    
| 3/4 hrnčeka | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 a 1/2 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 hrnček (kúpené alebo pripravené uvarením a rozmixovaním 1 hokkaido tekvice) | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 hrnčeka | 
                                                             | 
                                                    
| 1/3 hrnčeka (napr. sójové) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 a 1/2 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1/4 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1/4 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| Na posypanie: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
| nasekané | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
1 hrnček = 250 ml. Vo veľkej miske spolu zmiešame všetky suché prísady (preosiate múky, cukor, kypriaci prášok, sódu bikarbónu + všetky koreniny: muškátový oriešok, zázvor a škoricu). V inej nádobe premiešame olej, tekvicové pyré, mlieko a šťavu z citróna.
- 2
 Potom tekutú zmes primiešame do sypkej zmesi a varechou vypracujeme kompaktné cesto. V samostatnej miske vyšľaháme vaječné bielky so štipkou soli na sneh a napokon ich zľahka primiešame do cesta - cesto bude tak vláčnejšie a nadýchanejšie.
- 3
 Do plechu na mafiny pre 12 kusov poukladáme papierové košíčky, ktoré plníme cestom. Povrch vždy zarovnáme a posypeme buď mandľovými lupienkami alebo nasekanými vlašskými orechami.
- 4
 Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C približne 25 minút. Či sú mafiny vnútri dobre upečené, zistíme tak, že na záver do nich zapichneme špajľu. Ak vyjde von suchá a cesto sa na ňu nelepí, mafinky sú hotové. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
- 5
 TIP: Ak sa nám zdajú tekvicové mafiny málo sladké, môžeme ich pred podávaním preliať javorovým sirupom.
Tiež tekvicové muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






 


Diskusia k receptu