Foto: kukulienka71
Moje prvé...
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Piškótové cesto: bielka šľaháme do polotuha so štipkou soli. Pridáme cukor a miešame na najvyšších obrátkach dovtedy, kým sneh po vytiahnutí metličiek nestojí. Po jednom primiešame žĺtka, potom mletý mak a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva.
-
2
Cestom napĺňame nie celkom po okraj papierové košíčky v muffinovej forme. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170°C 20 minút. Necháme vychladnúť.
-
3
Krém: 3 plátky želatíny necháme napučať v troške vlažnej vody, potom ju miešame a mierne zahrievame do úplného rozpustenia, nevaríme! Do mierne vychladnutej primiešame tvaroh a vyšľahanú smotanu, necháme v chladničke vychladnúť do spevnenia.
-
4
Na každý koláčik uložíme jahodu či iné čerstvé alebo zavarené drobné ovocie.
-
5
Pevný krém striekame pomocou cukrárskeho vrecka po obvode koláčikov. Dozdobíme podľa ľubovôle, ja som nazbierala fialky a medovkové listy, všetko je jedlé a prirodzené.
-
6
cupcake v reze
-
7
Viac fotiek a podrobnejší popis postupu na http://cookulienka.blogspot.sk/2015/05/moje-prve-cupcaky-bez-pridaneho-tuku.html
Dala by som si teraz ku kávičke. Práve som si ju zaliala.5*.
@havino , ty tiež a ešte si ma pobavila, mám rada tvoj štýl:-)) ďakujem