Foto: archaa
2-4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
80 g |
|
2 ks |
|
500 g |
|
4 ks |
|
4 strúčiky |
|
|
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
|
|
200 ml |
|
1 PL |
|
200 ml alebo jogurt |
|
na posypanie podľa chuti |
|
Postup
-
1
Huby očistíme a nakrájame.Cibuľu tiež a speníme ju na rozpálenom oleji. Pridáme huby a krátko porestujeme
-
2
Osolíme, okoreníme a opaprikujeme. Pridáme rascu a na plátky nakrájany cesnak
-
3
Podlejeme polovicou vývaru a povaríme asi 5 minút (ja som pre chuť pridala aj bobkový list)
-
4
Pridame nakrájané papriky, kto má rád pikantné môže pridať aj feferónku a zalejeme zbytkom vývaru. Dusíme, dokým nie je paprika mäkká. V smotane alebo v jogurte rozmiešame hladkú múku, vlejeme do gulášu a ešte krátko povaríme
-
5
Podávame s ľubovoľnou priíohou a môžeme na tanieri aj posypať strúhaným tvrdým syrom. My sme mali bez...
Diskusia k receptu