
Jahňacie lýtko s gaštanovým fášom
Jahňacie lýtka umyjeme, očistíme a vykostíme v kuse, aby bol plát mäsa v celku...

,,Őrségi,, pohánkové pagáče
V časoch, keď som po nočnej službe cestovala 80 km domov, v potravinách pri stanici...

Jablkové sušienky
Vajcia a kryštálový cukor vyšľaháme mixérom do penista. Pridáme zmäknuté maslo a zľahka ho primiešame....

Trio koláč
Celé vajíčka vyšľáhame s cukrom. Pridáme olej, vodu, múku s práškom do pečiva a kakao...

Brokolicové taštičky v paprikovej omáčke
Uvarené zemiaky postrúhame najemno, pridáme vajce, detskú krupicu, múku, soľ a urobíme tuhšie...

Celozrnná ryža so zeleninou
Jednoduche jedlo, keď človek príde z práce a potrebuje obedovať.

Krémová mrkvová polievka
Na oleji orestuješ pokrájanú cibuľu a cesnak. Pridáš očistenú pokrájanú mkrvu a trošku soli, restuješ...

Mille-Feuille Nabe
Výraz Mille-Feuille pochádza z francúzskeho jazyka a znamená tisíc listov. Tento názov prislúcha francúzskemu dezertu. Nabe sa v japonskej kuchyni prekladá ako hot pot, čiže horúci hrniec. V tomto recepte tvorí tisíc listov čínska kapusta prekladaná bravčovým bôčikom....

Veľkonočná hrudka
Tento recept je zauživaný už dlhé roky v našej rodine a všetci si na tom pochutnávame.

Zapekaný guláš
Čikóšom, pastierom, ktorí niekedy pásli stáda po panónskej puste môžeme poďakovať za guláš – “gulyás-hús”...

Goddess salad (Božský šalát)
Božský šalát, ktorý je fakt božský, aj keď je len zelený. Množstvo ingrediencií, ...

Syrový monkey bread s bylinkami
Výborný namiesto chleba ku polievkam alebo na stol ako príloha k obloženej mise.

Veľkonočný pletenec
Veľkonočná buchta s mäsovou plnkou, ktorú možno obmieňať na rôzne spôsoby, na slano aj...

Grilážové rezy
Z kryštálového cukru si spravíme karamel, pridáme asi 1, 5 dl vody a necháme prevrieť...

Tvarohový dezert s kivi
Tvaroh vymiešame so stužovačom a umelým sladidlom do hladkej hmoty. Túto zmes rozdelíme na polovicu...

Šalát z paradajok a chleba
Úprimne, kedže poznám chute domácich, myslela som, že budem šalát doma jesť sama. Aj tak dobre,...

Vegan celozrnné orechové rohlíčky
Zdravé a chutné celozrnné slané pečivko. Dá sa použiť namiesto klasického pečiva z obchodu, k...

Drink Rosé Negroni
Netradičný slávnostný drink pre Varecha. sk pripravil barman reštaurácie UFO watch. taste. groove. na Novom moste...

Brokolicová polievka bez smotany
Cibuľu nakrájame na kocky a osmažíme do hneda, zasypeme múkou, trocha popražíme a zalejeme vývarom.

Crème brûlée
Vanilkový lusk rozřízneme a vnitřek vyškrábneme nožem, dáme do smetany a svaříme, ( lusk svaříme...

Panenková roláda
Mäso po dĺžke rozkrojíme a jemne rozklepeme na čo najväčší plát. Posolíme ho a okoreníme.

Rezancový nákyp s jablkami
Rezance uvaríme v slanej vode domäkka podľa návodu a premastíme olejom. Počkáme, kým vychladnú a...

Rizoto s kuracím mäsom a lekvárom
Toto jedlo sme začali robiť odkedy som začala kojiť a moj jedalníček sa výrazne musel prispôsobiť maličkému....

Ovsené opečenky
Ja mám ovsené vločky veľmi rada. Jeden rcp som už na varechu dala =http://varecha. pravda. sk/recepty/opecenky-z-ovsenych-vlociek-fotorecept/17718-recept. html....

Žúrový šalát
Šalát som prvý krát ochutnal u jednej kamarátky (ahoj Miriam!) a odvtedy sa dožil viacerých opakovaní...

Vločkový koláč s čučoriedkami
Na troche masla opražíme polovicu vločiek (200 g) na stredne miernom ohni. Mali by byť jemne...

Streetstyle toast
Komerčný recept<br /> Toast špeciálne navrhnutý tak, aby padol do jednej ruky a obstál v mestskom ruchu....

Edkova narodeninová torta
Tento recept robím už veľa rokov a je súčasťou takmer každej rodinnej oslavy. V lete je...