Panenková roláda

redakcia - fotkaredakcia, 5. júla 2009

Suroviny

2 ks
3 ks
150 g
50 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Mäso po dĺžke rozkrojíme a jemne rozklepeme na čo najväčší plát. Posolíme ho a okoreníme.

  2. 2

    Plát mäsa pokryjeme umytými a osušenými listami špenátu, na ktoré položíme plátky šunky.

  3. 3

    Cibuľu nadrobno nakrájame a udusíme na masle. Pridáme vajcia a uvaríme hustú praženicu, ktorú posolíme a necháme vychladnúť.

  4. 4

    Po vychladnutí ju rovnomerne rozotrieme na pláty šunky. Pridáme na tenké kúsky pokrájanú červenú papriku. Takto naplnenú sviečkovicu opatrne zvinieme a zabalíme do alobalu, ktorý dobre uzavrieme.

  5. 5

    Pečieme pri teplote 200 oC asi 30 minút. Potom alobal odstránime, rolády preložíme do zapekacej misy, podlejeme trochou vody a zapekáme ďalších 15 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia