45 minút
príprava
príprava
Suroviny
8 kusov |
|
PLNKA : | |
210 gramov |
|
250 gramov alebo Hera |
|
5 kusov |
|
210 gramov |
|
1,5 dl vlažná |
|
200 gramov |
|
Postup
-
1
Z kryštálového cukru si spravíme karamel, pridáme asi 1,5 dl vody a necháme prevrieť. Potom pridáme pomleté vlašské orechy, premiešame a odstavíme. Vo vodnom kúpeli si urobíme kašičku tak, že si roztopíme Palmarin alebo Heru spolu so žĺtkami a práškovým cukrom. Občas premiešame, keď je mierne vychladnutá pridáme orechovú plnku a dobre premiešame. Natierame na oblátky striedavo plnku a oblátky na na vrch necháme oblátku. Zaťažíme aspoň na 1 deň. Vydržia dlho čerstvé. Pokrájame na rôzne tvary.
Niekedy použijem aj tretinu z orechov jemnou strúhankou a dochutím rumom. Je to tiež dobré, alebo opražím ovsené vločky a dám polovicu vločiek opražených a polovicu orechov.