
Bažant v borievkovej omáčke
Bažanta rozdelíme na 8 menších častí. Potrieme ich horčicou a opečieme na oleji. Opečené mäso...

Gaštanová polievka
Na olivovom oleji orestujeme časť choriza nakrájaného nadrobno, koreňovú zeleninu nakrájanú na malé kocky, cibuľu...

Tvarohové knedlíky so zmrzlinou
Málokdy teď vařím takové dobrůtky, ale recept mne zaujal pro svou jednoduchost a moje vnučky si...

Pečienka z diviaka na fazuľovom šaláte
Grilovanie považujem za úžasný spôsob prípravy jedál – čoraz obľúbenejší. Jedlo ním získa nezameniteľnú svojskú chuť,...

Pečene baranie mäso
Mäso zbavíme prebytočného tuku, umyjeme, osolíme a prešpikujeme prúškami slaniny a cesnakom. Na pekáči rozohrejeme tuk, vložíme...

Zapekaný guláš
Čikóšom, pastierom, ktorí niekedy pásli stáda po panónskej puste môžeme poďakovať za guláš – “gulyás-hús”...

Zeleninová hustá krémová polievka z konzervy
Funkcia „gazdiniaka a šéfa logistiky“ v jednej osobe mi umožňuje „surfovať“ po obchodoch. V jednom z...

Plnené králičie stehná
Dnes sme mali veľmi chutný obed... robila som plnené králičie stehná.

Bravčový steak so zeleninovou oblohou
Takže chcem sa aj ja podeliť s mojím receptom na steak, keďže sa mi podaril podľa...

Polnočná polievka
Polnočná polievka je spojená s najkrajším okamihom v mojom živote. Prvýkrát som dojčila svoju novorodenú dcérku...

Podzimní šneci
Je to vlastně párek v rohlíku - opět jinak. Těsto můžete použít vaše oblíbené slané, já...

Šlech od susedy GITKY
Tento recept som dostala od mojej susedy Gitky, ked sme sa presťAHOVALI NA DEDINU, ROBIEVALI SME HO...

Pečená parmica so zemiakmi
Z rýb oškrabeme šupiny, vykostíme od vrchnej plutvy až k bruchu a vyberieme vnútornosti. Opláchneme...

Zimný šalát s feniklom a krvavými pomarančmi
V zime jednoducho šaláty nechutia. No tento je iný. Plný chrumkavého feniklu, kelových lístkov,...

Mozzarella v smotane s bazalkovo - citrónovým pestom
Mozzarellu nakrájame asi na 1 cm hrubé plátky a necháme odkvapkať. Kyslú smotanu dochutíme troškou soli...

Hovädzie líčka s karfiolovo-špenátovým koláčom
Najskôr očistíme a umyjeme hovädzie líčka, zbavíme ich blán, opražíme nahrubo nakrájanú cibuľu s novým korením,...

Bravčové karé v dubákovom cestíčku
Dnešný nedeľný obed opäť v znamení dubákov... vyprážala som ich v dubákovom cestíčku.

Mrk-mak s vločkami
Vidím, že mrkva a mak majú velký úspech, tak chcem prispieť jedným receptom. Keď som videla mafiny...

Štajerské Bandnudeln s tekvicovou omáčkou
Cibuľu orestujeme do zlatista, zalejeme bielym vínom, zredukujeme (necháme varom zmenšiť objem), pridáme nakrájanú...

Jemný jahodový koláč
Vločky s kokosom rozmixujeme na múčku a zmiešame s roztopeným maslom, vajíčkami, mliekom, PDP...

Zdravšia verzia muffinov
Tento recept patrí k mojim obľubeným a je od maminej kamarátky, pripravujem ho vždy keď mám...

Pstruh po španielsky
Pstruhy potrieme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Na panvici rozpálime olej, panvicu odložíme z...

Letné lečo
Veľmi ľahké a rýchle letné jedlo. Jednoduchá príprava. Množstvo surovín môžete meniť podľa vlastnej chuti,...

Zemiakové pagáče
Do preosiatej múky dáme vajíčko, soľ a kvások pripravený z mlieka a droždia. Vypracujeme vláčne...

Karamelová roláda
Z cukru, žĺtkov, múky a prášku do pečiva vyšľaháme cesto. Opatrne doň zamiešame sneh...