Krémové košíčky s ovocím

podravka - fotkapodravka, 1. februára 2017
Krémové košíčky s ovocím
Foto: podravka

Komerčný recept
Malé osviežujúce občerstvenie pripravené s klasickým vanilkovým pudingom a náplňou vytvorenou zo sladkých lieskových orechov a mlieka dozdobte ovocím, ktoré nájdete vo Zobraziť celý popis
Komerčný recept
Malé osviežujúce občerstvenie pripravené s klasickým vanilkovým pudingom a náplňou vytvorenou zo sladkých lieskových orechov a mlieka dozdobte ovocím, ktoré nájdete vo vašej záhrade alebo mrazničke.

20
porcií
50 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

275 g
1/2 lyžičky
2 ks
80 g
1 ks
120 g
1 lyžica
1 ks
500 ml
150 g
200 ml
400 g (maliny, jahody, černice, ríbezle, ...)




Postup

  1. 1

    Múku zmiešame s práškom do pečiva, cukrom (50 g), vanilkovým cukrom, žĺtkami, kyslou smotanou a maslom, ktoré má izbovú teplotu. Vymiesime hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky odležať na cca pol hodinu.

  2. 2

    Cesto na tenko rozvaľkáme na pomúčenej doske a potom pomocou formičky vykrajujeme kruhy. Mali by sme ich dostať približne 20.

  3. 3

    Vykrojené cesto poukladáme do formy na košíčky, tak aby sme zakryli dno a okraj formy. Cesto na dne formy popicháme vidličkou.

  4. 4

    Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C cca 15 minút, aby boli košíčky pekne žlté. Dokým sa cesto pečie, pripravíme si krém.

  5. 5

    Pudingový prášok zmiešame s trochou mlieka a zvyšným cukrom (30 g). Ostatné mlieko privedieme k varu.

  6. 6

    Pripravenú zmes vlejeme za stáleho miešania do variaceho sa mlieka a varíme cca 2 minúty. Keď puding zhustne, je hotový a zložíme ho z ohňa. Následne primiešame mliečnu Lino ladu.

  7. 7

    Vzniknutým krémom naplníme upečené košíčky, dozdobíme ich ovocím a dáme vychladnúť do chladničky.

  8. 8

    Dezert necháme v chladničke, dokým ho nebudeme podávať.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia