Foto: podravka
Komerčný recept
Malé osviežujúce občerstvenie pripravené s klasickým vanilkovým pudingom a náplňou vytvorenou zo sladkých
lieskových orechov a mlieka dozdobte ovocím, ktoré nájdete vo Zobraziť celý popisKomerčný recept
Malé osviežujúce občerstvenie pripravené s klasickým vanilkovým pudingom a náplňou vytvorenou zo sladkých
lieskových orechov a mlieka dozdobte ovocím, ktoré nájdete vo vašej záhrade alebo mrazničke.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
275 g |
|
1/2 lyžičky |
|
2 ks |
|
80 g |
|
1 ks |
|
120 g |
|
1 lyžica |
|
1 ks |
|
500 ml |
|
150 g |
|
200 ml |
|
400 g (maliny, jahody, černice, ríbezle, ...) |
|
Postup
-
1
Múku zmiešame s práškom do pečiva, cukrom (50 g), vanilkovým cukrom, žĺtkami, kyslou smotanou a maslom, ktoré má izbovú teplotu. Vymiesime hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky odležať na cca pol hodinu.
- 2
Cesto na tenko rozvaľkáme na pomúčenej doske a potom pomocou formičky vykrajujeme kruhy. Mali by sme ich dostať približne 20.
- 3
Vykrojené cesto poukladáme do formy na košíčky, tak aby sme zakryli dno a okraj formy. Cesto na dne formy popicháme vidličkou.
- 4
Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C cca 15 minút, aby boli košíčky pekne žlté. Dokým sa cesto pečie, pripravíme si krém.
- 5
Pudingový prášok zmiešame s trochou mlieka a zvyšným cukrom (30 g). Ostatné mlieko privedieme k varu.
- 6
Pripravenú zmes vlejeme za stáleho miešania do variaceho sa mlieka a varíme cca 2 minúty. Keď puding zhustne, je hotový a zložíme ho z ohňa. Následne primiešame mliečnu Lino ladu.
- 7
Vzniknutým krémom naplníme upečené košíčky, dozdobíme ich ovocím a dáme vychladnúť do chladničky.
- 8
Dezert necháme v chladničke, dokým ho nebudeme podávať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu