Foto: kika22222
Tvarohové koláčiky veľmi obľubujem, a preto som sa inšpirovala receptom zo stránky pluska.sk, trošku som si ho však upravila.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Na cesto: | |
250 g |
|
80 g |
|
120 g |
|
1 ks celé |
|
1 ks |
|
štipka |
|
na pomúčenie dosky |
|
Na plnku: | |
|
|
500 g |
|
100 g |
|
120 g |
|
2 ks |
|
4 ks |
|
alebo orechy |
|
Na ozdobenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Zmiešame maslo, práškový cukor, múku, kypriaci prášok, vajce a štipku soli.
-
2
Vypracujeme hladké cesto a necháme ho chvíľku odstáť.
-
3
Pripravíme si tvarohovú plnku. Najskôr vymiešame zmäknuté maslo, cukor a žĺtky. Pridáme tvaroh, Zlatý klas a tuhý sneh zo štyroch bielkov.
- 4
Odležané cesto rozvaľkáme a prenesieme do vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej tortovej formy. Cestom vyložíme dno i boky formy. Na cesto poukladáme pokrájané jahody, niekoľko jahôd si necháme na ozdobu. Na ne rozotrieme tvarohovú plnku.
- 5
Koláč posypeme mletými mandľami a dáme piecť približne na 60 minút do rúry vyhriatej na 170 °C.
- 6
Zvyšok jahôd použijeme na ozdobenie vychladnutého koláča a posypeme mandľami. Prajem Dobrú chuť :-)
- 4
Diskusia k receptu