Tvarohové koláčiky veľmi obľubujem, a preto som sa inšpirovala receptom zo stránky pluska.sk, trošku som si ho však upravila.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Na cesto: | |
| 250 g |
|
| 80 g |
|
| 120 g |
|
| 1 ks celé |
|
| 1 ks |
|
| štipka |
|
| na pomúčenie dosky |
|
| Na plnku: | |
|
|
|
| 500 g |
|
| 100 g |
|
| 120 g |
|
| 2 ks |
|
| 4 ks |
|
| alebo orechy |
|
| Na ozdobenie: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Zmiešame maslo, práškový cukor, múku, kypriaci prášok, vajce a štipku soli.
-
2
Vypracujeme hladké cesto a necháme ho chvíľku odstáť.
-
3
Pripravíme si tvarohovú plnku. Najskôr vymiešame zmäknuté maslo, cukor a žĺtky. Pridáme tvaroh, Zlatý klas a tuhý sneh zo štyroch bielkov.
- 4
Odležané cesto rozvaľkáme a prenesieme do vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej tortovej formy. Cestom vyložíme dno i boky formy. Na cesto poukladáme pokrájané jahody, niekoľko jahôd si necháme na ozdobu. Na ne rozotrieme tvarohovú plnku.
- 5
Koláč posypeme mletými mandľami a dáme piecť približne na 60 minút do rúry vyhriatej na 170 °C.
- 6
Zvyšok jahôd použijeme na ozdobenie vychladnutého koláča a posypeme mandľami. Prajem Dobrú chuť :-)
- 4









Diskusia k receptu