Ovsené vločky ako keksík
zasa som pobral zo špajzky kadečo a urobil ...
Bœuf à la bourguigne - národne jedlo Francúzska
Pomaly varené mäso na víne. Korene tohto jedla siahajú, ako inak, do oblasti Burgundy....
Viedenské kocky
Recept mám z Báječnej ženy. Zas to nie je najkrajší zákusok, pridávam ho len preto,...
Gemerské ruže
Tento recept vyhral 1. cenu v Českej televízii, kde ho predstavila moja teta a ja sa...
Hrachová polievka so slaninkovými slimákmi
Polievok nikdy nie je dosť a takáto nám veľmi chutí, tak skúste, možno bude aj vám.
České buchty alebo makové kvetinky
Dnes som sa po dlhšej dobe rozhodla napiecť buchty. Z jednej časti cesta som urobila klasické...
Hlivový guláš (vegan)
Odkedy som sa dozvedela, aký prospech máme z húb, cpem ich kam sa dá :)
Veľkonočný šalát Olivier
Tento vynikajúci a svieži šalát vychádza z jedného z mnohých receptov na ruský šalát Olivier. Povodne...
Zemiakové rožky
Recept na tieto rozky som nasla na internete pod nazvom Potatoe Croissant - zemiakove croissanty. U...
Jahodová torta bez múky s mascarpone krémom
Konečne jahody dozreli a ja som mohla upiecť niečo. Zvládne aj začiatočník, netreba sa báť....
Gnocchi aromatice
Gnocchi dáme variť do osolenej vody. Cibuľu si nakrájame na jemné pásiky. Paradajku nakrájame...
Tinkin jahodovo-tvarohový krémešík
Výborný, nenáročný koláčik s chuťou tvarohu, jahôd a šľahačky, pre malých aj veľkých maškrtníkov....
Maková torta s tvarohovým krémom
Táto torta vznikla z viacerých receptov vtedy, keď som dostala za úlohu priniesť dezert na posedenie...
Pečené morčacie stehno a plnka s medvedím cesnakom
Stará dobrá sviatočná klasika - hydina s plnkou a ryžou.
Ozdoby z vizovického cesta /fotorecept/
Ako školáčka som chodila na výtvarný krúžok a učiteľ nás učil aj modelovať, dovolila som si...
Lievance z tvarohu a obilninových vločiek
Mám rada lievance pre ich nenáročnú prípravu a v neposlednom rade aj pre chuť. Je ich...
Fučka
Už sa toto jedlo tu spomínalo viac krát. Preto som sa rozhodla sem pridať. Možno...
Výborná jablková torta
Tento recept mám už niekoľko desiatok rokov, takže si nepamätám odkiaľ pochádza. Dôležité je, ...
Soté s morčacích dolných stehien
Dnes pridávam tento receptík, či už si ho niekto odskúša, alebo nie a kam ho...
Sviatočná šošovica k údenému mäsu
Táto príloha zo šošovice je trochu náročnejšia na prípravu. Ja ju takto robím na Nový rok...
Grissini s cesnakom a bazalkou
Vznik talianskych tyčiniek Grissini sa datuje do 17. storočia v Turíne. Sú obľúbené v celom Taliansku,...