Foto: galka01
...jeden krát priniesla kolegyňa do práce veľmi, naozaj veľmi chutný koláčik. Vypýtala som si recert, postup prípravy a na názov som sa zabudla spýtať. Zobraziť celý popis...jeden krát priniesla kolegyňa do práce veľmi, naozaj veľmi chutný koláčik. Vypýtala som si recert, postup prípravy a na názov som sa zabudla spýtať. Preto som ho pomenovala Bez mena, je veľmi chutný..môj syn ho zlikviduje sám za malú chvílu...Majka díky Ti za super recept....skúste posúdiť.
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny. Šľahačku vyšľaháme do tuha spolu s 2 vanilkovými cukrami. Do kyslej smotany primiešame zvyšné vanilky. Šľahačku a kyslú smotanu jemne, ale naozaj jemne spojíme a premiešame.
-
2
Na prípravu som použila obdĺžnikovú misku... (kedysi dávno sme dostali v obchode kúpiť pár jogurtov v takejto miske)...na dno misky si rozložíme BB kekse a natrieme šľahačkovou hmotou, zase uložíme BB kekse a zase natrieme hmotou...postupujeme až do vyčerpania všetkých surovín...
-
3
Vrstvenie ukončujeme BB keksami, misku dobre uzatvoríme a dáme asi na 4hod. do chladničky stuhnúť. Potom jemne posypeme kakaom a papáme....môžete kľudne spraviť menej vrstiev, koláčik bude viacej šľahačkový....Príprava nie je zložitá a podľa mňa ani náročná...
-
4
....takto to približne vyzerá po 4 hod. chladenia...Ozdobné cukríky som použila len na dekoráciu a pre potešenie môjho syna...ak ich nepoužijete, nič sa nestane...
Na vernisáž priniesla nevesta starej panej práve tento koláčik. Koláčov tam bolo viac, ale tento vyzeral neodolateľne, tak som ochutnala. A hneď som sa hnala po recept, lebo bola naozaj výýýýýbornýýýýýýý.
Oproti tvojmu len jeden rozdiel. Aj vrchná vrstva keksov bola natretá smotanou a husto posypaná kakaom, takže som naozaj netušila, že je z keksov.