Foto: sweetlaab
Tento recept som našla v Montrealskom denníku Metro, ktorého pôvodný zdroj bol Récettes du Québec. Ja som namiesto masla použila menej tukový mascarpone, namiesto Zobraziť celý popisTento recept som našla v Montrealskom denníku Metro, ktorého pôvodný zdroj bol Récettes du Québec. Ja som namiesto masla použila menej tukový mascarpone, namiesto hydrogénuhličitanu amónneho (E503) sódu bikarbónu a k mlieku na cesto pridala zakysanku. Pre vanilkovú arómu som použila cukor aromatizovaný prírodnou vanilkou a nie umelým vanilínom. Viac na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2015/02/white-snow-in-quebec-biely- sneh-v.html
porcií
príprava
na 150 °C
Suroviny
Cesto: | |
9 PL |
|
9 PL (nap. hroznový) |
|
12 PL |
|
2 PL (acidko, zakysanka) |
|
1 ks |
|
500 g |
|
1 čaj. lyžička |
|
2 ks (limetky) |
|
Krém: | |
4 PL |
|
8 PL |
|
500 ml |
|
250 g |
|
2 ks |
|
1 sáčok |
|
Postup
-
1
Pre cesto, zmiešajte, vypracujte všetky ingrediencie a rozdelte zmes na 3 časti pre 3 pláty cesta. Rozvaľkajte cesto na doske. Pečte pri 150 °C po dobu 15 - 20 minút, alebo do zlatista. Buďte opatrní, udržujte bielu - zlatistú farbu pečiva (podľa možností).
- 2
Pre krém, zmiešajte múku a cukor v mlieku a varte na miernom ohni, kým nezhustne (krémovitý). Odstránte z ohňa a nechajte vychladnúť. Pridajte mascarpone a po troške citrónovú šťavu. Krém by sa nemal rozlievať.
- 3
Roztrite polovicu krému na prvom upečenom ceste. Pridajte druhé cesto a zvyšok krému naň roztrite. Dokončte s tretím cestom.
- 4
Dajte do chladu a pokrájajte nasledujúci deň. Pred podávaním posypte práškovým cukrom aby sa napodobnil vzhľad snehu.
- 5
Tiež som natrela krém na posledné cesto, ale keď som krém posypala cukrom, studený vrchný krém sa trochu popraskal.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/hamis-kremes-salajkovy/4968-rec...
www.recettes.qc.ca/recette/blanche-neige-232024...
Si úplne mimo. Tento recept priniesla do Kanady Jiřina N. z obce Postoloprty v roce Pána xxxx. Ty asi nevieš že už na tejto planéte je len pár miest kde ešte nevkročila česká noha a Kanada nie je v tomto výnimkou
Ukladám do KK, vďaka za receptík, je to výborný zákusok. S citrónovou plnkou bude chutiť.