Biely sneh

sweetlaab - fotkaSweetlaab, 5. februára 2015 14:00
Ďalšie recepty »
Biely snehFoto: sweetlaab

Tento recept som našla v Montrealskom denníku Metro, ktorého pôvodný zdroj bol Récettes du Québec. Ja som namiesto masla použila menej tukový mascarpone, namiesto hydrogénuhličitanu amónneho (E503) sódu bikarbónu a k mlieku na cesto pridala zakysanku. Pre vanilkovú arómu som použila cukor aromatizovaný prírodnou vanilkou a nie umelým vanilínom. Viac na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2015/02/white-snow-in-quebec-biely- sneh-v.html

25
porcií
90 min
príprava
20 min
na 150 °C

Suroviny

Cesto:
9 PL
9 PL (nap. hroznový)
12 PL
2 PL (acidko, zakysanka)
1 ks
500 g
1 čaj. lyžička
2 ks (limetky)
Krém:
4 PL
8 PL
500 ml
250 g
2 ks
1 sáčok
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Pre cesto, zmiešajte, vypracujte všetky ingrediencie a rozdelte zmes na 3 časti pre 3 pláty cesta. Rozvaľkajte cesto na doske. Pečte pri 150 °C po dobu 15 - 20 minút, alebo do zlatista. Buďte opatrní, udržujte bielu - zlatistú farbu pečiva (podľa možností).

  2. 2

    Pre krém, zmiešajte múku a cukor v mlieku a varte na miernom ohni, kým nezhustne (krémovitý). Odstránte z ohňa a nechajte vychladnúť. Pridajte mascarpone a po troške citrónovú šťavu. Krém by sa nemal rozlievať.

  3. 3

    Roztrite polovicu krému na prvom upečenom ceste. Pridajte druhé cesto a zvyšok krému naň roztrite. Dokončte s tretím cestom.

  4. 4

    Dajte do chladu a pokrájajte nasledujúci deň. Pred podávaním posypte práškovým cukrom aby sa napodobnil vzhľad snehu.

  5. 5

    Tiež som natrela krém na posledné cesto, ale keď som krém posypala cukrom, studený vrchný krém sa trochu popraskal.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist