Foto: rennatte
Chlebová torta vhodná pre dedka ale aj babku k narodeninám
príprava
Suroviny
korpus: | |
600 g |
|
vajíčkový šalát: | |
4 ks |
|
4 malé |
|
150 g |
|
1 ks |
|
220 ml |
|
250 ml |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
výplň a ozdoba: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Chlieb je vhodné nechať jeden deň odstáť, lepšie sa vykrajuje. Najprv nahrojíme šľapu papuče do polovice hĺbky a po celom okraji, celú šľapu odkrojíme a celý plát odložíme do sáčku, ďalej vykrojíme tunel špičky papuče a striedku vyberieme, tiež odložíme, nakoniec vydlabeme striedku zo šľapy.
-
2
Cibuľu nakrájame na malé kocky, osolíme, pridáme postrúhané varené zemiaky, vajíčka a salámu, premiešame
-
3
majolku zmiešame so smotanou, ochutíme horčicou, soľou, korením a zalejeme postrúhané suroviny, premiešame
-
4
pridáme hrášok, tento šalát si možeme pripraviť a deň vopred, odložíme do chladničky
-
5
pripravený korpus na papuču vystelieme šunkou aj špičku
-
6
odloženú striedku zo špičku prekrojíme na plátky a natrieme nátierkovým maslom alebo nátierkou podľa chuti poskladáme a vložíme do špičky
-
7
vydlabanú šľapu naplníme šalátom, ozdobíme salámovými košíčkami (koliesko salámy narežeme a stočíme) do košíčkov vkladáme olivy a cherry paradajky
-
8
zvyšnú nátierku vložíme do striekačky na krém a okraje papuče ozdobíme krémom
-
9
vytvoríme číslo výročia alebo nápis,
-
10
odložený plát zo šľapy nakrájame na kocky, potrieme zvyšným šalátom, napichneme polovice cherry paradajok, alebo olivy a jednohubkami dozdobíme okolie papuče na tácke
-
11
Servírovanie: špičku papuče nakrájame na plátky a podávame k šľape so šalátom
bude babkina papuča,veľmi ďakujem za inšpiráciu:-))
Si kreatívna šikulka :))