Zdravý tvarohovo-jablkový cheesecake
Foto: summerx
Zdravšia verzia bez cukru, bez múky a s veeeľa bielkovinami :)
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Ovsené vločky a vlašské orechy pomelieme, pridáme k nim vajíčko a med. Ak je hmota príliš pevná, pridáme trochu rozpusteného masla. Hmotu dáme do tortovej formy (ja som použila malú s priemerom 20 cm) a pečieme 7 minút na 175 stupňov.
- 2
Jablká ošúpeme, dve nakrájame na kocky a podusíme s troškou vody, citrónovou šťavou a škoricou. Zmes nanesieme na upečený korpus.
- 3
Zvyšné dve jablká postrúhame na jemno, pridáme k nim vajcia, tvaroh, smotanové nátierky (ja som použila 2 x 200 g), šťavu a kôru z citróna, med a dve lyžice pomletých ovsených vločiek. Plnku vylejeme na korpus s udusenými jablkami. Navrch poukladáme na tenko nakrájané jablká. Pečieme asi 50 minút na 175 stupňov, alebo až kým sa plnka netrasie.
- 4
Po upečení môžete cheesecake dozdobiť, ja som na to použila vlašské orechy. Cheesecake po vychladnutí môžeme podávať. Dobrú chuť :)
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu