Cheesecake
Cheesecake

Zdravý tvarohovo-jablkový cheesecake

summerx - bez fotkysummerx, 16. januára 2018
Zdravý tvarohovo-jablkový cheesecake
Foto: summerx

Zdravšia verzia bez cukru, bez múky a s veeeľa bielkovinami :)

8-10
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 175 °C

Suroviny

Korpus:
1 ks
1 PL
Plnka:
250 g
2 ks
2 ks
4 ks
2 PL
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ovsené vločky a vlašské orechy pomelieme, pridáme k nim vajíčko a med. Ak je hmota príliš pevná, pridáme trochu rozpusteného masla. Hmotu dáme do tortovej formy (ja som použila malú s priemerom 20 cm) a pečieme 7 minút na 175 stupňov.

  2. 2

    Jablká ošúpeme, dve nakrájame na kocky a podusíme s troškou vody, citrónovou šťavou a škoricou. Zmes nanesieme na upečený korpus.

  3. 3

    Zvyšné dve jablká postrúhame na jemno, pridáme k nim vajcia, tvaroh, smotanové nátierky (ja som použila 2 x 200 g), šťavu a kôru z citróna, med a dve lyžice pomletých ovsených vločiek. Plnku vylejeme na korpus s udusenými jablkami. Navrch poukladáme na tenko nakrájané jablká. Pečieme asi 50 minút na 175 stupňov, alebo až kým sa plnka netrasie.

  4. 4

    Po upečení môžete cheesecake dozdobiť, ja som na to použila vlašské orechy. Cheesecake po vychladnutí môžeme podávať. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: