Pravý rump steak

tesak012 - fotkatesak012, 13. júla 2013

Tento steak je najchutnejsim typom steaku.

1
porcia
5-10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g




Postup

  1. 1

    Postup je velmi jednoduchy len treba dodrziavat cas.Mäsko si umyjeme a hodime na panvicu s teplym(nie rozpalenym) olejom.Z vrchu okorenime a popichame vydlickou.V ziadnom pripade nepriltacame k panvici.

  2. 2

    Potom otocime a znova okorenime.Znova otocime a nechame pripiect podla toho ako mame radi prepecene mäsko.Ja nechavam po druhom otoceni len 10 sek.z kazdej strany.

  3. 3

    Ked je mäsko upecene servirujeme na taniery s hermelinom alebo bylinkovym maslom.Prilohu pisat nebudem kazdy ma rad inak,ja mam niekedy chut na opekane zemiaky a niekedy si dam s cerealnym pecivom.To je vsetko dobru chut. :D

Diskusia k receptu

kabanoska
tou vidličkou poriadne poprepichujeme mäsko , aby ta všetká nepotrebná šťava vytiekla a ostanú nám krásne suché , chrumkavé
mäsové lupienky.
kimlo
To s tým pichanm vidličkou a teplým olejom beriem ako vtip... ale steak by sa z toho dal spraviť...
edwardo
Tak toto sa nevydarilo !
:-) ..... proti gustu žiadny dišputát.... :-) ale napríklad:







a desiatky ďaľších....
2010
Robim trochu inac , rozpalim grill a jednu stranu necham viac skaramelizovat, vola sa to Chicago style steak a nedopicham a skus na porovnanie T bone steak to je svieckova s rostenkou.


bozulka
Ale ste mi narobili chutí,@edwardo aj @2010.Ja osobne preferujem vysoký roštenec.Jemne popretkávaný tukovými nitkami...Jejha a žiadna hovädzina doma nieje. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia