Plnená paprika v cestíčku fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 18. septembra 2011

Suroviny

8 ks
Syrova plnka:
60 g
100 g
70 g
70 g
Cestíčko:
90 g
2 ks
 štipka
1/2 KL
80 ml
 na obaľovanie
 na vyprážanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Celé umyté papriky poukladáme na plech.

    Plnená paprika v cestíčku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plech vložíme pod rozpálený gril. Papriky z oboch strán grilujeme dohneda. Preložíme ich do misy. Misu zakryjeme.

    Plnená paprika v cestíčku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si syry na plnku.

    Plnená paprika v cestíčku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Eidam a nivu nastrúhame, pridáme na kocky nakrájaný hermelín, nasekané bazalkové listy a termizovaný syr. Dobre premiešame. Dochutíme čiernym korením.

    Plnená paprika v cestíčku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Papriky postupne ošúpeme, pozdĺžne narežeme a vyberieme semienka.

    Plnená paprika v cestíčku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Naplníme syrovou zmesou.

    Plnená paprika v cestíčku (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dobre popritláčame alebo uzatvoríme špáradlami. Odložíme do mrazničky.

    Plnená paprika v cestíčku (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Cestíčko: Múku, soľ a kypriaci prášok premiešame. Pridáme žĺtka, vodu

    Plnená paprika v cestíčku (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a vymiešame hladké cestíčko.

    Plnená paprika v cestíčku (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na záver pridáme sneh z bielkov. Zľahka premiešame.

    Plnená paprika v cestíčku (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Papriky vyberieme z mrazničky, špáradla vytiahneme. Obalíme ich najskôr v múke, potom v cestíčku. Vyprážame v rozpálenom oleji. Vypražené papriky rozložíme na plech a pod rozpáleným grilom zapečieme cca 5 minút.

    Plnená paprika v cestíčku (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Plnené papriky servírujeme ihneď. Opätovne ohrievané nám už tak nechutili.

    Plnená paprika v cestíčku (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

24 komentárov k receptu
@zirafninka , to je dalsi z tvojich vybornych receptov.Robievam stiplave papricky naplnene plesnivym syrom ...obalene v struhanke
...vyprazene ... servuju sa ako predjedlo,alebo jednohubky.
Tvoja verzia sa mi velmi pozdava ...ukladam si recept a urcite ho vyskusam;-)
V Srbsku som v reštike jedla kápiu plnenú fetou, potom obalenú a vypraženú v cestíčku, nemyslím, ž ebola predtým pečená. Bolo to výborné
pri navšteve NY sme často kupovali polotovar - mrazene syrom plnenene a obalene halapenyos papričky ako predjedlo a strrraaašne mi chutili. Mudrovala som ako do takej malej papričky dostali ten syr a pri tom neporušili jej vzhlad. Na balkone mam teraz 10 korenov halapenyos papričiek - na každej po 10 - 15 papričiek.. Teraz, vdaka tebe @Zirafninka1 viem ako na to :)- Vdaka
ponuka tvojho receptu je vhodná ako r.. na š.. niekedy neviem čo s paprikou , príležitosť určite bude :-) Ako dobre že je varecha.sk,určite inšpirácie aké sú na vareche ma posunuli k spestreniu jedálnička a nielen pri varení ale aj dobrými radami ktoré sa vždy zídu:-))
Aj ja milujem plnenú papriku so syrom a štipľavú, sestra mi ju nosí zmrazenú z Pittsburghu, nevedeli sme sa jej tam s mužom dojesť, myslím že je to tá halapenyos, čo spomína huck, je perfektná ku vínku, ak sa mi táto podarí, už nebude musieť nosiť...
výborný obedík, vyskúšam, zatiaľ som len papriky plnila syrom a klobáskou, potom upiekla, aj v tomto prípade boli výborné...
Jeeej. Tolko krasnych komentarov. Dakujem! @zsibrita to cervene su pomaly pecene paradajky (cesnak , paradajky, sol, olivovy olej 120°C - cca 7 hod. podľa veľkosti paradajok. nie uplne vysusit. naložit do oliv.oleja spolu s bylinkami. v chladnicke vydrzia cca 2-3 tyzdne)

Pridaj komentár k receptu: