Foto: zirafninka1
Suroviny
8 ks |
|
Syrova plnka: | |
60 g |
|
100 g |
|
70 g |
|
70 g |
|
|
|
|
|
Cestíčko: | |
90 g |
|
2 ks |
|
štipka |
|
1/2 KL |
|
80 ml |
|
na obaľovanie |
|
na vyprážanie |
|
Postup
-
1
Celé umyté papriky poukladáme na plech.
-
2
Plech vložíme pod rozpálený gril. Papriky z oboch strán grilujeme dohneda. Preložíme ich do misy. Misu zakryjeme.
-
3
Pripravíme si syry na plnku.
-
4
Eidam a nivu nastrúhame, pridáme na kocky nakrájaný hermelín, nasekané bazalkové listy a termizovaný syr. Dobre premiešame. Dochutíme čiernym korením.
-
5
Papriky postupne ošúpeme, pozdĺžne narežeme a vyberieme semienka.
-
6
Naplníme syrovou zmesou.
-
7
Dobre popritláčame alebo uzatvoríme špáradlami. Odložíme do mrazničky.
-
8
Cestíčko: Múku, soľ a kypriaci prášok premiešame. Pridáme žĺtka, vodu
-
9
a vymiešame hladké cestíčko.
-
10
Na záver pridáme sneh z bielkov. Zľahka premiešame.
-
11
Papriky vyberieme z mrazničky, špáradla vytiahneme. Obalíme ich najskôr v múke, potom v cestíčku. Vyprážame v rozpálenom oleji. Vypražené papriky rozložíme na plech a pod rozpáleným grilom zapečieme cca 5 minút.
-
12
Plnené papriky servírujeme ihneď. Opätovne ohrievané nám už tak nechutili.
...vyprazene ... servuju sa ako predjedlo,alebo jednohubky.
Tvoja verzia sa mi velmi pozdava ...ukladam si recept a urcite ho vyskusam;-)