Foto: kukulienka71
Toto bol náš dnešný nedeľný obed
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Morčacie prsné rezne (5 ks po 100g) umyjeme,vložíme do mikroténového sáčka a naklepeme.Pred plnením každý jemne osolíme.Syr mozarella nakrájame na čo najtenšie plátky,opláchnuté sušené marhule namočíme do teplej vody,aby trocha zmäkli.Čerstvé špenátové listy umyjeme a odstopkujeme.Na rezeň uložíme 2-3 plátky mozarelly,3 marhule a posypeme posekanými orechami.Ja som takto naplnila tri rezne,zvyšné som plnila viac naslano - mozarella+ špenátové listy.Naplnené zrolujeme a previažeme špagátom vhodným k tepelnej úprave(ja som teraz taký nemala:-)
-
2
V kastróle si nahrejeme olej(ja som robila v tlakovom hrnci obdobne,len čas prípravy je o polovicu kratší),všetky roládky opečieme z každej strany,zalejeme vodou,osolíme,nastrúhame sem muškátový oriešok a dusíme pod pokrievkou 30-40 minút.Udusené roládky zo šťavy vyberieme a odstránime z nich špagátiky.Šťavu si zahustíme Solamylom a ešte dochutíme soľou,štipkou cukru a citr.šťavou,ak chceme chutnejšiu šťavu.Roládky podávame prekrojené alebo nakrájané na plátky,aby pekne vynikla plnka a poliate šťavou.Vhodná príloha je dusená ryža a zemiaky na viacero spôsobov,hodí sa aj šalát z čerstvej zeleniny,prípadne kompót.Dobrú chuť!
Diskusia k receptu