
Ranné osvieženie - ovocný nápoj s čajom
Je to recept, ktorý si vždy rada spravím, vždy ma príjemne ochladí, najmä keď...

Nutellové croissanty
Cesto rozvaľkáme na múkou posypanej doske a rozdelíme ho na rovnaké trojuholníky.

Ravioli v smotanovej omáčke s chrumkavou slaninou
Pozor, sú vláčne, sýte a neskutočne dobré.

Papas arrugadas - varené zemiaky z ostrova Tenerife
Toto je to jedna z najtypickejších špecialít, aké môžete ochutnať na španielskom ostrove Tenerife. Papas...

Zapečené fazuľky so strúhankou
Keďže fazuliek máme na záhrade každý rok neúrekom a máme ich radi, hľadám akékoľvek recepty na ich využitie....

Šalát v tvare vianočného venca
Rukolu umyjeme a necháme odkvapkať. Na väčší tanier ju poukladáme do kruhu v tvare venca...

Kapustové lokše
Stačí len kapusta a múka a na obed či večeru môžu byť výborné lokše. Samozrejme, ...

Steak so špenátovým šalátom
Šalát zo špenátových listov, jablka, šalotky a zálievkou z citróna, sójovej omáčky, cukru...

Mangoldovo-zemiakové placičky s cibuľovou omáčkou
Mangold je skutočne všestranná zelenina. Dajú sa z neho urobiť aj tieto placičky, ktoré môžu...

Muffinky s kúskami čokolády
Mäkké maslo, cukor a vajíčka vyšlaháme tak, aby sa rozpustil cukor. Po častiach primiešavame...

Pražená kantonská ryža
Kantonská ryža je ryža na čínsky spôsob, ktorá kombinuje omeletu, zeleninu, ryžu a klobásu....

Zemiaky pečené s tekvicou
Trochu predvarené ošúpané zemiaky nakrájané na šestiny uložíme aj s väčšími časťami tekvice bez šupy na plech...

Red velvet guľky s prekvapením
Po veľmi dlhej dobe som opäť piekla red velvet - tentoraz minitortičky. Z vykrajovania mi zostali zbytky, a ako prvé ma napadli ako inak guľky....

Slaný ryžový nákyp
Táto zapekaná ryža naslano sa urobí skoro celkom sama, všetko stačí len navrstviť do pekáča a...

Vianočka
Cesto je jemné a vianočka kysne a pečie sa v malom vyššom pekáčiku. Ja som použila...

Sójový guláš so zeleninou
Sója je výborným zdrojom rastlinných bielkovín a iných látok....

Čučoriedková mousse torta
Trošku náročnejší, ale stále zvládnuteľný recept. Výsledok určite ocení každý, kto ju ochutná.

Bezlepkový veľkonočný bochník
Recept na bezlepkový veľkonočný bochník s múkovou pastou na vrchu.

Jahodová torta
Z bielkou ušlaháme tuhý sneh a zašlaháme doň 4žľtky jeden po druhom, po lyžiciach pridáme 8dkg...

Malinovo-rebarborové rezy bez lepku
Rebarboru milujeme a vždy sa tešíme, keď sa blíži jej sezóna....

Polievka s hubami shimeji, krúpami a údeným
Polievka s hubami vždy poteší naše a predpokladám, že aj Vaše, jazýčky i brušká....

Zeleninový šalát
Počas horúcich dní príde k duhu akýkoľvek zeleninový šalát. Stačí namiešať dostupnú zeleninu a meniť rôzne zálievky....

Teplý šalát z japonských rezancov a pečeného tofu
Nebojte sa experimentovať a vyskúšať nové kombinácie, ktoré vás prekvapia skvelou chuťou.

Karamelové poháre s ovocím a so šľahačkou
Sú lákavé na pohľad a príjemne sladké na vychutnávanie....

Jogurtový pohár s ľanovými semienkami
Ľanové semienka nemusia byť postrachom v kuchyni. Dajú sa využiť tak, že aj ich odporcovia...

Ryba z treného maslového cesta s tymianom
Na Veľký piatok sa podľa tradícií jedla buď hustá polievka alebo ryba. A keď nebola pekne...

Kuracie špízy s basmati ryžou
Hoci používanie špajdlí na varenie je takmer také staré ako ľudstvo samo, nôž a vidlička urobili značný pokrok a tak špajdle pri stole už len zriedka používame....