Bezlepkový veľkonočný bochník
Foto: potravinarskavyrobaliana
Recept na bezlepkový veľkonočný bochník s múkovou pastou na vrchu.
porcií
príprava
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
130 g |
|
150 ml |
|
40 g |
|
1/2 kocky |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1 KL |
|
Múková pasta: | |
1 a 1/2 PL |
|
1 PL |
|
Na potretie: | |
50 ml |
|
1 PL |
|
Na posypanie dosky: | |
|
Postup
-
1
Cesto: Do 100 ml vlažného mlieka pridáme trochu cukru, rozdrobené droždie a necháme vzísť kvások. Vo zvyšnom mlieku necháme rozpustiť maslo. Hrozienka a kandizované ovocie zalejeme jablkovým džúsom a necháme postáť.
- 2
Do kuchynského robota pridáme suroviny na cesto, nakysnutý kvások z droždia a vymiesime cesto. Neskôr vmiešame ovocie namočené v džúse. Cesto prikryjeme a necháme 60 minút kysnúť.
- 3
Na pomúčenej pracovnej doske premiesime nakysnuté cesto a vytvarujeme bochník. Preložíme ho do formy vymastenej olejom. Prikryjeme a necháme ešte 15 - 20 minút podkysnúť.
- 4
Múková pasta: Zmiešame Universal mix a vodu a pripravíme pastu, ktorú mikroténovým vreckom nastriekame na bochník do tvaru kríža.
- 5
Rúru vyhrejeme na 220 °C spolu s menším plechom, ktorý položíme na dno rúry. Bochník pred pečením postriekame vodou, vložíme do rúry a do spodného plechu nalejeme 200 ml vriacej vody. Pečieme 10 minút. Po 10-tich minútach spodný plech vytiahneme, teplotu znížime na 180 °C a dopečieme 30 minút. Po upečení potrieme bochník vodou zmiešanou s trstinovým cukrom.
Tiež chlieb:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu