
Rizoto mimóza
MDŽ v Taliansku je slávené s omnoho väčšou dôležitosťou ako u nás. Možno preto, že...

Ryža s hubami, špargľou a sušenými paradajkami
Dnes sme s milým pri vchode jedného obchodu zbadali čosi ako hrací automat. Zvedaví sme sa...

Kokosová griláž
Tuk roztopíme prilejeme kondenzované mlieko, premiešame a pridáme kokosovú múčku. Zmes premiešame, natrieme na...

Orechový veniec
Nakoľko mám vždy po výrobe syru aj riccotu, snažím sa ju upotrebiť, nakoľko je málo...

Čángo guláš
Mäso opláchneme a nakrájame na 30–40 g kúsky. Do kastróla dáme masť, na plátky nakrájanú...

Šampiňóny plnené bylinkovým maslom
Tento recept máme veľmi radi. Je veľmi lahodný. Ako prílohu zvyknem urobiť pečené zemiačky v...

Zemiakové myši
Zemiaky v šupke umyjeme, nakrájame na väčšie kúsky a dáme do pekáča do ktorého sme dali...

Medovníčky
Už sa nám blížia tie krásne sviatky a my gazdinky budeme piecť o dušu :D určite poznáte...

Pena z kozieho syra Kráľovnej zo Sáby
Táto nátierka je pikantnejšia, trochu nezvyčajnejšej chuti, kozí syr, ktorý som si sama vyrobila,...

Kačacie krídla na pomarančoch so škoricou a rozmarínom
Nestáva sa u nás pravidlom, že používam krídla na hlavné jedlo. zvyčajne ich používam do...

Morčacie roládky s bryndzou na šampiňónoch
Bryndza sa výborne hodí nielen na halušky, ale trebárs aj ako plnka k jemnému mäsku, ...

Divina s orechmi
Mäso naklepeme, nasolíme, okoreníme a na teplom oleji prudko opečieme z obidvoch strán. Mäso...

Rýchly perník
robím ho vždy ked zavolá syn, že odchádza na cestu s kamionom, lebo je fakt rýchly a...

Broskyňové pokušenie
Tento kolač je u nás veľmi obľúbený odkedy som ho prvý krát skúsila upiecť.

Medovníčky
Pozrel som mnohé recepty medovníkov na tejto stránky a každý bol trošku iný - aj tento môj....

Osso buco s parmezánovým baby špenátom
Príprava aj varenie trvajú trochu dlhšie, ale výsledok stojí za to.

Těstoviny z kysaného zelí pod hrudkovým tvarohem a slaninou
Množství uvedená jsou na dvě porce.

Ostrá polievka s uchovcom
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané uchovce, osolíme a dusíme aspoň pol hodiny za...

Plnené jelenčie pliecko
Časť jelenčieho mäsa som spracovala na medailónky a časť som naplnila... medzi mäsom nie je zaradené jelenčie...

Popletený hamburger pre hladošov
Vyskúšajte tento hamburger ktorý Vám určite dopraje gurmánsky zážitok

Slané zavinuté palacinky
Ahojte, tento recept vznikol ako všetky moje recepty = improvizáciou. Sú to slanšie palacinky s...

Slané zemiakové dolky bez lepku
Aj vám sa stane, že vám ostanú varené zemiaky z predošlého dňa? Slané zemiakové dolky bez lepku je presne ten recept, ktorý vám pomôže ich spotrebovať....

Nátierka z údeného lososa
Na raňajky, desiatu alebo na oslavu, táto jednoduchá nátierka z údeného lososa so smotanovým syrom...

Motýlí koláčik
Nie vždy naše deťúrence chcú papať! Tak ráno k ich obľúbenámu kakavku im dáme takýto motýlik.

Rizoto z trhu
Som veľký fanúšik farmárskych produktov predávaných na trhu, a tak som ako prisťahovaná Bratislavčanka nemohla vynechať...