Foto: nevpes
Pozrel som mnohé recepty medovníkov na tejto stránky a každý bol trošku iný - aj tento môj. Našiel som ho v knižke recepty zo Zobraziť celý popisPozrel som mnohé recepty medovníkov na tejto stránky a každý bol trošku iný - aj tento môj. Našiel som ho v knižke recepty zo Života a pravidelne ich robievam, trošku som ich začal aj zdobiť, nuž ale na profesionálov na tejto stránke ešte dlho nebudem mať :) Tieto medovníky patria tiež k tým, ktoré sú mäkké už po 2 dňoch - a keď ich vytiahnete z mrazničky po pár dňoch - nie sú ako kameň a je ich možné hneď konzumovať.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
450 g |
|
50 g (alebo Palmarin) |
|
3 lyžice |
|
1 lyžica |
|
550 g |
|
1 lyžička |
|
1 lyžička |
|
3 ks |
|
1 lyžica (um) |
|
1 ks |
|
1 lyžica |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny...
-
2
Odložíme 150 g práškového cukru a zo všetkých surovín vypracujeme tuhé cesto, ktoré necháme odležať niekoľko hodín v chlade.
-
3
Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a postupne z neho vykrajujeme formičkami rôzne tvary.
-
4
Použijeme na plech papier na pečenie, medovníky sa budú jednoduchšie vyberať.
-
5
Vo vyhriatej rúre pečieme 14-15 minút.
-
6
Vymiešame polevu zo zvyšného práškového cukru, bielka a octu. Hladkú hmotu nanášame na upečené a vychladnuté medovníčky použitím sáčku.
aký si ty cukrár umný..:-)
len prečo...pes...? odpovedz mi-nezabudni..:-))