Ovocný dezert s mascarpone krémom
cukrárka Roset Boutique Hotela v Bratislave, 29. marca 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
Postup
-
1
Najskôr pripravíme 10 formičiek (pohárikov) s objemom 150 ml. Vystelieme ich potravinovou fóliou. Plátkovú želatínu namočíme do studenej vody na 10 minút. Mrazené ovocie s vodou a kryštálovým cukrom dáme zohriať asi na 70 °C, aby sa ovocie rozpustilo a cukor roztopil. Ovocie scedíme a do šťavy primiešame želatínu.
- 2
Z toastoveho chleba vykrojíme kruhy a pásy na vystlanie formičiek. Vykrojené toasty namočíme v ovocnej šťave (najprv kruhy) a vystelieme formičky. Naplníme ovocím asi do troch štvrtín. Vymiešame mascarpone s práškovým a vanilkovým cukrom a doplníme takmer po okraj formičky. Prikryjeme ďalším krúžkom namočeného toastu. Dáme stuhnúť do chladničky na 4 – 5 hodín. Koláčik vyberieme z formičky. Môžeme ho ešte poliať rozmixovaným ovocným pyré a dozdobiť čerstvým drobným ovocím.
- 3
Formičky môžeme aj úplne naplniť ovocím a mascarpone krém môžeme podávať vedľa dezertu.
Tiež ovocný dezert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu