Nepečený ovocný dezert
Nepečený ovocný dezert

Ovocný dezert s mascarpone krémom

Lucia Mišková
cukrárka Roset Boutique Hotela v Bratislave, 29. marca 2018
Ovocný dezert s mascarpone krémom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

960 g (mrazené)
120 ml
250 g
12 g
600 g
250 g
20 g
1 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr pripravíme 10 formičiek (pohárikov) s objemom 150 ml. Vystelieme ich potravinovou fóliou. Plátkovú želatínu namočíme do studenej vody na 10 minút. Mrazené ovocie s vodou a kryštálovým cukrom dáme zohriať asi na 70 °C, aby sa ovocie rozpustilo a cukor roztopil. Ovocie scedíme a do šťavy primiešame želatínu.

  2. 2

    Z toastoveho chleba vykrojíme kruhy a pásy na vystlanie formičiek. Vykrojené toasty namočíme v ovocnej šťave (najprv kruhy) a vystelieme formičky. Naplníme ovocím asi do troch štvrtín. Vymiešame mascarpone s práškovým a vanilkovým cukrom a doplníme takmer po okraj formičky. Prikryjeme ďalším krúžkom namočeného toastu. Dáme stuhnúť do chladničky na 4 – 5 hodín. Koláčik vyberieme z formičky. Môžeme ho ešte poliať rozmixovaným ovocným pyré a dozdobiť čerstvým drobným ovocím.

  3. 3

    Formičky môžeme aj úplne naplniť ovocím a mascarpone krém môžeme podávať vedľa dezertu.

Diskusia k receptu