Foto: domisska
Som veľký fanúšik farmárskych produktov predávaných na trhu, a tak som ako prisťahovaná Bratislavčanka nemohla vynechať Miletičku. A bola som naozaj očarená - ako Zobraziť celý popisSom veľký fanúšik farmárskych produktov predávaných na trhu, a tak som ako prisťahovaná Bratislavčanka nemohla vynechať Miletičku. A bola som naozaj očarená - ako z tých gýčových fotiek, čo vám operačný systém ponúkne ako pozadie - toľko farieb tam bolo. Nakúpila som podľa nadšenia a v autobuse domov vymýšľala, čo z toho vznikne. A vzniklo toto:
porcie
príprava
Postup
-
1
Ryžu uvaríme podľa návodu na obale. Ideálne natural ryžu, ja som však mala 1 vrecko dlhozrnnej.
- 2
Šalotku pokrájame, pražíme na oleji a pridáme cuketu, nakrájanú na menšie kúsky. Keď cuketa trochu zmäkne, pridáme feferónový krém podľa chuti.
- 3
Pripravíme si rukolu - väčšiu hrsť rukoly umyjeme a ručne natrháme do taniera. Prelejeme šalátovým olivovým olejom. Toto bude základ, na ktorý neskôr pridáme rizoto.
- 4
Čerstvý listový špenát - asi dve hrste - umyjeme a prelejeme vriacou vodou. Inak tepelne neupravujeme - to by sme si mohli rovno kúpiť mrazený.
- 5
K uvarenej ryži pridáme cuketu, kukuricu a nakoniec aj špenát a všetko dobre zamiešame. Potom servírujeme na rukolový šalát. Môžeme pridať strúhaný parmezán, ja som ho však nemala k dispozícii. Zaujímavá je pikantná chuť feferónov so sladkou chuťou kukurice a výraznou chuťou rukoly.
- 2
Diskusia k receptu