Rizoto z trhu

domisska - bez fotkydomisska, 4. júna 2013
Rizoto z trhu
Foto: domisska

Som veľký fanúšik farmárskych produktov predávaných na trhu, a tak som ako prisťahovaná Bratislavčanka nemohla vynechať Miletičku. A bola som naozaj očarená - ako Zobraziť celý popisSom veľký fanúšik farmárskych produktov predávaných na trhu, a tak som ako prisťahovaná Bratislavčanka nemohla vynechať Miletičku. A bola som naozaj očarená - ako z tých gýčových fotiek, čo vám operačný systém ponúkne ako pozadie - toľko farieb tam bolo. Nakúpila som podľa nadšenia a v autobuse domov vymýšľala, čo z toho vznikne. A vzniklo toto:

3-4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

1 vrecko
1 väčšia (alebo červená cibuľa)
1
1 malá konzerva




Postup

  1. 1

    Ryžu uvaríme podľa návodu na obale. Ideálne natural ryžu, ja som však mala 1 vrecko dlhozrnnej.

  2. 2

    Šalotku pokrájame, pražíme na oleji a pridáme cuketu, nakrájanú na menšie kúsky. Keď cuketa trochu zmäkne, pridáme feferónový krém podľa chuti.

    Rizoto z trhu - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si rukolu - väčšiu hrsť rukoly umyjeme a ručne natrháme do taniera. Prelejeme šalátovým olivovým olejom. Toto bude základ, na ktorý neskôr pridáme rizoto.

    Rizoto z trhu - obrázok 3
  4. 4

    Čerstvý listový špenát - asi dve hrste - umyjeme a prelejeme vriacou vodou. Inak tepelne neupravujeme - to by sme si mohli rovno kúpiť mrazený.

    Rizoto z trhu - obrázok 4
  5. 5

    K uvarenej ryži pridáme cuketu, kukuricu a nakoniec aj špenát a všetko dobre zamiešame. Potom servírujeme na rukolový šalát. Môžeme pridať strúhaný parmezán, ja som ho však nemala k dispozícii. Zaujímavá je pikantná chuť feferónov so sladkou chuťou kukurice a výraznou chuťou rukoly.

    Rizoto z trhu - obrázok 5

Diskusia k receptu

kredenc
Na Miletičke (teda v Bratislave na trhovisku na Miletičke) dostať vrecúškovú ryžu, pastu feferónovú, konzervu kukurice?
abdul
kisňa : Veru, pastu som tam kúpil aj vlani a konzerva kukurice tiež bola. Tú som nekupoval. Ryžu nekupujem, lebo šikné oči.
frezia68
Nedivím sa,že máš rada trhy.Miletičku poznám a ak som bola v BA,nevynechala som ani jeseň,kedy rozvonievala kvasená kapusta,tobôž teraz,keď kúpiš prvé jarné....pekný recept.Kukurica mi tam nechýba,ale hlavne,že chutilo :-)
domisska
Dakujem za podrzanie. Keby sme tento svet nebrali doslova, mozno by bol krajsi.