Foto: tetrisss
Nakoľko mám vždy po výrobe syru aj riccotu, snažím sa ju upotrebiť, nakoľko je málo kalorická a zdravá. Samozrejme do receptu môžete použiť jemný Zobraziť celý popisNakoľko mám vždy po výrobe syru aj riccotu, snažím sa ju upotrebiť, nakoľko je málo kalorická a zdravá. Samozrejme do receptu môžete použiť jemný tvaroh, najlepšie z polkilového balenia vo vedierku z L ...a.
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Z mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások, necháme vykysnúť. Do misy si dáme múku, tvaroh, soľ, premiešame, prilejeme kvások, vajce, zamiešame a nakoniec dáme olej. Poriadne cesto vypracujeme, najlepšie robotom. Necháme vykysnúť, znova premiesime a zas necháme vykysnúť, spolu asi hodinu.
- 2
Na plnku zamiešame orechy, cukor, korenie, pridáme mlieko a nakoniec bielok.
- 3
Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku, roztiahneme do obdĺžnika , potrieme tekutým maslom, natrieme, no skôr uložíme, plnku, opatrne zavinieme, cesto je krehkejšie ako klasika a najlepšie uložíme do tortovej formy s bábovkovým spodkom, ktorú predtým vymastíme olejom. Necháme ešte asi 10 minút podkysnúť, potrieme zvyšným žĺtkom a pečieme. Mne sa zdalo cesta trochu veľa a tak som oddelila ešte asi pätinu cesta a urobila z nej šesť moravských koláčov.
- 4
Po upečení necháme vychladnúť, vlažné vyklopíme a posypeme cukrom. Inak ak ste zvyknutí na sladké koláče, cukor môžete pridať aj do cesta aj do plnky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu