prazdny

Jednoduché barevné těstoviny se špenátem a slaninkou

Cestoviny

Tak největší období vánočních svátků pominulo. Trochu to bylo náročné. No a tak jsme se...

prazdny

Kuracie krídla v jahodovej marináde

Kuracie mäso

Keď do kuchyne vstúpi slovenská jahoda, to už cítim leto na tanieri. Krásne vonia, ...

prazdny

Pukance kamutové

Bezmäsité jedlá

Pšenici kamut používám ráda, chutná mi vařená do salátů, pod maso. Na stole...

prazdny

Banánové vafle s ovsenými vločkami

Dezerty

Na raňajky, desiatu či ako ľahký poobedný dezert, tieto jednoduché vafle v zdravšej verzii vám...

prazdny

Portugalské „pasteis de nata“ so žltým melónom

Dezerty

Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto v tvare obdĺžnika na hrúbku asi 3 mm, zrolujeme ho do rolky, zabalíme do...

prazdny

Jahodovo-jogurtová zmrzlina

Dezerty

Najprv starostlivo umyjeme jahody a nakrájame ich na drobné kúsky. Nakrájané jahody premiešame v mise s jogurtom,...

prazdny

Cestovinky s brokolicou

Cestoviny

Ja osobne milujem cestoviny na všetky spôsoby. Ak je niekto na tom tak ako ja, ...

prazdny

Šalát z vodného melónu s koriandrom a syrom

Šaláty

Melón očistime a nakrájame na väčšie kusy.

prazdny

Topinka s kaviárom

Slané chuťovky

Idealna je snád čerstvo napečená ciabatta. Nakrojena a pretiahnutá salamandrom . Bryndza , ikura, (kaviar)

prazdny

Malinový džem s čokoládou

Dezerty

Komerčný recept<br /> Pridaním čokolády sa skráti doba trvanlivosti džemu na 6 mesiacov.

prazdny

Kurča v kabáte s bylinkami

Kuracie mäso

Do misky si nasypeme soľ, trocha korenia, pridáme tri bielky, asi dve deci vody...

prazdny

Kuracie stehná zo zemiakmi

Hlavné jedlá

Kuracie stehná si osolíme, potrieme celé pretlačením cesnakom, posypeme bazalkou, drvenou rascou a č....

prazdny

Rýchle cestoviny s nemäskom Goody Foody

Cestoviny

Bezmäsité mäsko Goody Foody nakrájame na kocky a sprudka opečieme na rozpálenom oleji. Pridáme na kolieska...

prazdny

Marinované olivy so sušenými paradajkami

Bezmäsité jedlá

Olivy u mňa v kuchyni jednoducho nesmú chýbať. Či už ako súčasť rôznych receptov alebo ako...

prazdny

Plnené „mušle“ vo vínovej omáčke

Cestoviny

Slávky dobre umyjeme, otvorené mušle odoberieme. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame a urestujeme na...

prazdny

Prepelička na šampiňónovom ragú a zelenine

Hlavné jedlá

Prepeličku osolíme, okoreníme a opečieme sprudka na rozpálenej panvici s olejom z jednej aj druhej strany, dáme...

prazdny

Plnená domáca bravčová pečeň morčacími kockami so zeleninou

Bravčové mäso

Ešte som mala v mrazničke kus bravčovej pečene a tak som sa rozhodla urobiť ju... dnes som...

prazdny

Imitovaná želví vejce - vložka do rybí polévky

Bezmäsité jedlá

Recept pochází z Vaňhovy Rybí kuchyně.

prazdny

Involtini di prosciutto e uova

Slané chuťovky

Ako predjedlo veľmi dobré aj na Nový rok.

prazdny

Grilovaná mrenka červená s kašou z violet zemiakov

Hlavné jedlá

Metóda „sous vide“ - čiže varenie vo vákuu v hermeticky uzavretých plastových vrecúškach pri nízkych teplotách počas dlhej...

prazdny

Slivkový koláč s gaštanovým pyré

Koláče

Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiesime a necháme vykysnúť asi 45 minút. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a uložíme do...

prazdny

Cukety so zeleninovou plnkou

Bezmäsité jedlá

manželovo najobľúbenejšie zeleninkové jedlo. Je vynikajúce

prazdny

Pstruh v chlebovom kabáte

Hlavné jedlá

Ryby očistíme, umyjeme, osušíme a vytrieme zvnútra rozdrveným korením, zmiešaným s olejom, posolíme....

prazdny

Bezlepkové motýle

Dezerty

Môže byť aj na spôsob cookies.

prazdny

Prečistené maslo

Takto maslo pripravovalo už veľmi dávno. Malo to ale dva dôvody. V prvom rade, ...

prazdny

Bryndzová panna cotta na oškvarkovom koliesku

Bravčové mäso

Bryndzové halušky nás ako kulinárska ikona preslávili aj za hranicami. Začína sa nimi ochutnávanie slovenských jedál.....

prazdny

Cestovinový šalát

Cestoviny

Cestoviny uvaríme podľa návodu. Papriky, rajčiny, cibuľu, salámu pokrájame na malé kocky, ...

prazdny

Šalát z húb naložených v soli

Šaláty

Vychladnuté, ošúpané zemiaky pokrájame na pásiky, huby na plátky, vajcia na kocky, rajčiny...

prazdny

Bezlepkový amarantový koláč s orechami

Torty

Skvelý koláčik, ktorý musíte vyskúšať. Amarantová múka je súčasťou aj Novalim sortimentu. Môžete si...

prazdny

Losos pečený s paradajkami a špargľou

Hlavné jedlá

Zohrejte rúru na 220°C, horkovzdušnú na 200°C. Do pekáča alebo zapekacej misy dajte zemiaky (väčšie...

prazdny

Pomarančové kvietky

Dezerty

Vypracujeme cesto a vyvaľkáme na 3-4mm hrubé. Vykrojíme kvietky, poukladáme na plech s papierom na pečenie.