
Švédske semle
Táto švédska pochúťka sa konzumuje iba raz za rok a to na "Semla dagen" - švédsky názov pre Fettisdagen (Tučný utorok)...

Vianočka
Cesto je jemné a vianočka kysne a pečie sa v malom vyššom pekáčiku. Ja som použila...

Bezlepkové plnené listy
Pripravíme kvások z vlažného mlieka, cukru a droždia, ktorý necháme 10 minút vzísť.
Bezlepkové maslové pečivo
Tieto bezlepkové maslové žemličky od Magdy si zamilujete na prvý pohľad aj zahryznutie....

Jednoduchá pšenično-ražná kvásková tehlička
Dlho som zvažovala pridať sem tento môj obľúbený a často používaný recept....

Opekance s makom
V tradičnej slovenskej kuchyni sú opekance alebo aj bobaľky, ako sa im niekde hovorí, súčasťou...

Výborný pórový koláč z kysnutého cesta
Zmena nezaškodí. Čo tak pripraviť z póru slaný koláč?...
Bezlepková pletená vianočka
V tomto video-recepte vám ukážeme, ako si jednoducho pripraviť bezlepkovú pletenú vianočku z našej zmesi Liana...

Bezlepkové gruľovníky
„Grule“ na východe znamenajú zemiaky, čiže názov sa odvodil od zemiakovo-bryndzovej plnky, ktorá tvorí...

Celozrnné žemle cez noc
Cesto dám kysnúť cez noc a ráno z neho potom pečiem čerstvé žemličky na raňajky....

Závin so sladkým zemiakom
Pobytom na VARECHE som sa inšpiroval a skombinoval som môj nedeľný koláč , ktorý som zapíjal...

Maková špirála
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, cukrom, soľou a nastrúhanou citrónovou kôrou....

Rožky ako z pekárne
Pripravíme kvások: V miske zmiešame vlažnú vodu (180 ml), mlieko (120 ml), sušené droždie (7 g)...

Langoše
Vo vlažnom mlieku s cukrom rozmrvíme droždie a necháme vzísť kvások. V mise zmiešame múku, ...

Flámske vafle
Nadýchané vafle vo Flámsku jedli už v stredoveku. Neskôr ich premenovali na bruselské vafle.

Biely chlieb
Zmiešame asi tretinu vlažnej vody, droždie a ½ lyžičky múky, prikryté necháme kysnúť asi 10...

Bezlepkové lievance s jogurtom a medom
Sladké raňajky máme radi. Hlavne cez víkend, keď si ich môžeme v pokoji vychutnať aj s dobrou kávičkou alebo čajom....

Bezlepkový veľkonočný bochník
Recept na bezlepkový veľkonočný bochník s múkovou pastou na vrchu.

Chlebík so sušeným ovocím
Do cesta môžete zapracovať rôzne druhy sušeného ovocia, napríklad čučoriedky a višne....

Pizza calzone s tekvicovou plnkou
Preložená pizza z kysnutého cesta je na pečenie v domácej rúre priamo ideálna. Všetky suroviny sa...
Bezlepkový luxusný štedrák
Bezlepkový luxusný štedrák podľa Paliho, víťaza Pečie celé Slovensko 4, spája klasické vianočné chute s moderným bezlepkovým pečením....
Bezlepkový kváskový chlieb s ľanom – vláčny, voňavý a domáci
Bezlepkový domáci chlieb z kvásku? S týmto receptom to zvládne každý...

Hawai pizza slimáky
Kysnuté slimáky s exotickým spojením šunky a sladkého ananásu s paradajkovým pretlakom a mozzarellou...

Domáci chlebík s kôprom v tvare kvetu
Voňavý chlebík pre milovníkov kôpru v tvare kvetu. Jednotlivé "lupene" sa ľahko oddeľujú.

Plnené tekvicové šišky
Vyprážané tekvicové šišky plnené jemným krémom z Philadelphie stvorené pre toto chladné obdobie.

Domáce plnené langoše s bryndzou a mozzarellou
Ak milujete langoše, túto plnenú verziu si absolútne zamilujete....
Bezlepkový kvások z múčnej zmesi Liana Bread mix White
Ak chceme upiecť dokonalý bezlepkový chlieb, základom je kvalitný bezlepkový kvások....